Vrijwilliger Buitenschoolse Begeleiding

 • 't Kleine Verschil in Tilburg
 • 0-4 uur
 • Reageren kan tot 26 juli 2022
Meer over deze functie

Wat je gaat doen

Wij, de medewerkers van buitenschoolse begeleiding (BSB) ’t Kleine Verschil in Tilburg, zijn op zoek naar vrijwilligers:

 • Specifiek voor één kind, een meisje van 13 jaar, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor één-op-één begeleiding (natuurlijk altijd met hulp van een beroepskracht). Het meisje maakt transfers met een tillift; dit willen we de vrijwillig(st)er ook leren. Het meisje communiceert met een spraakcomputer. Het meisje staat nu nog op de wachtlijst voor ’t Kleine Verschil en kan alleen gaan starten indien er een geschikte vrijwillig(st)er is gevonden, aangezien zij de één-op-één begeleiding behoeft. Dit schooljaar kan het meisje één keer per vier weken terecht, vanaf volgend schooljaar één zaterdag in de twee weken.
 • Op zaterdag willen we graag ondersteuning in de begeleiding van kinderen van 2 t/m 18 jaar met een verstandelijke -en/of meervoudige beperking. Dit kan een dagdeel zijn van 08.45 - 12.45 uur of van 12.30 - 16.30 uur of een hele dag van 8.45 - 16.30 uur. Wat betekent dit concreet? Je biedt, samen met de beroepskracht, een gevarieerd programma aan activiteiten aan, welke is afgestemd op de behoeften en interesses van de kinderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende lokalen, een snoezelruimte, een gymzaal, een ballenbak en ze hebben diverse spelmaterialen tot hun beschikking.
 • Voor de zaterdag (om de week) zijn we ook op zoek naar een gastvrouw of gastman. Iemand die in de ochtend, rond lunchtijd of in de middag (een hele dag mag natuurlijk ook!) de kinderen en medewerkers wil voorzien van koffie, thee of ranja. Het afwassen van de kopjes, bekertjes e.d. hoort er ook bij en vervolgens zet je alles weer klaar voor de volgende ronde. Natuurlijk vinden we het gezellig als jij als gastvrouw of gastman iets meedrinkt en ondertussen kunt genieten van alle blije kindergezichtjes aan tafel. Mogelijk kan er in overleg worden ondersteund bij andere activiteiten.

Waar je gaat werken

’t Kleine Verschil is twee zaterdagen in de maand geopend op locatie Kinderdiensten Centrum (KDC) Kobalt in Tilburg.

Wat breng jij mee

Jij bent enthousiast en hebt affiniteit met deze doelgroep. Je vindt het een uitdaging om de aanwezige kinderen te begeleiden en verzorgen. Dit doe je natuurlijk onder supervisie van een beroepskracht! De frequentie van jouw aanwezigheid is uiteraard bespreekbaar.

Wat je krijgt

 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Diverse leuke extraatjes, zoals o.a. een vergoeding voor eventuele dienstreizen en jaarlijks een kerstpakket.
 • Enthousiaste collega’s en kinderen die blij zijn dat je er bent.

Enthousiast geworden?

Zie jij jezelf gelukkig worden in deze functie? Reageer dan snel. Dit kan nog tot 26 juli 2022.

Heb je nog inhoudelijke vragen over het vrijwilligerswerk? Neem telefonisch contact op met Sonja Voogt-Remmers, te bereiken op het telefoonnummer 06 - 25 76 86 18 of met Annemarie Maas-Dijkmans op het telefoonnummer 06 - 22 98 80 54 of met Merel Jongerius op het telefoonnummer 06 - 25 76 86 21.Je kunt ook een e-mail sturen naar kdckobalt.kleineverschil@amarant.nl.

Referentienummer is: V-20202

Kort samengevat

 • 't Kleine Verschil in Tilburg
 • 0-4 uur
 • Reageren kan tot 26 juli 2022

Meer weten over deze functie?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mariëlle Coppens, recruiter bij Amarant.

Stuur een mail
werken@amarant.nl