Binnen het Dorpshuis, gelegen op centrumlocatie De Leijakker in Rijsbergen, kunnen verschillende vrijwilligerswerkzaamheden worden verricht:

  • Gastvrouw/ heer; gezellig een praatje maken met de klant, zijn koffie/ thee of lunch verzorgen samen met cliënten.
  • Clubactiviteiten begeleiden; ondersteunen, begeleiden, activeren en motiveren van cliënten bij de handvaardigheidsclub, de sjoelclub, de biljartclub of de wandelclub.
  • Vrije tijdsactiviteiten; wisselende activiteiten op de donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Ondersteunen achter de bar, samen een spel doen, een tafel begeleiden, popcorn mee uitdelen, mee opruimen en klaarzetten voor de volgende activiteit. Hiervoor kan je per activiteit inschrijven. Wij sturen een kalender toe en jij kijkt of je kan of niet en wat je leuk lijkt daar schrijf je op in.
  • Eetcafé; iedere tweede dinsdag van de maand wordt er voor cliënten en hun familie of begeleiding en ouderen uit Rijsbergen en omgeving gekookt en een driegangendiner uitgeserveerd.
  • Inloopcafé: één keer in de twee weken op zaterdagavond samen met de cliënten dansen, dobbelen, biljarten, kaarten of achter de bar staan en de gasten van een drankje voorzien. Nadien ruimen we samen op en zetten de ruimte klaar voor een volgende activiteit.
  • Conciërge taken zoals (decor) opbouw en hulp bij grote activiteiten.

Het Dorpshuis is een multifunctionele ruimte, het kloppend hart van de centrumlocatie, een ontmoetingsplaats voor velen waar 5 bedrijfjes onder één dak zitten. Wij bieden horeca activiteiten, dagbesteding in de horeca, vrije tijds -en pastorale activiteiten aan voor en met mensen met een beperking.

Mede door de inzet van vrijwilligers kunnen we het activiteitenaanbod realiseren. Heb je nog wat tijd over en wil je samen met ons iets voor een ander betekenen? Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar wat jou past, en word je een van ons mooie team.