Voor woonvoorziening Gouwberg 1 in Rijsbergen zijn we namelijk op zoek naar een vrijwilliger:

  • Ter ondersteuning bij het voorbereiden en aanbieden van activiteiten naast een vaste medewerker. Je houdt de activiteit draaiende wanneer er bijvoorbeeld een cliënt verzorgd moet worden. Vanwege de “één-mansbezetting” zijn extra handen en ogen wenselijk. Daarnaast ga je wandelen of fietsen met een individuele cliënt. Dit alles binnen de wensen en mogelijkheden van de cliënt(en). De activiteiten worden dagelijks aangeboden tussen 10:00-12:00 uur en eventueel ook in de weekenden. De frequentie gaat uiteraard in overleg en de tijden kunnen, in overleg, afwijken.
  • Specifiek voor één cliënt om in de avond leuke activiteiten te ondernemen zoals zwemmen, fietsen of wandelen. De cliënt is een grote man van 1.98 meter lang, 48 jaar, vriendelijk en energiek. Hij heeft een verstandelijke beperking en functioneert daardoor op matig tot ernstig verstandelijk niveau en heeft een stoornis in het Autisme spectrum (ASS). Helaas kan hij het ondernemen van de genoemde activiteiten niet alleen en zoekt daarom een maatje.

Gouwberg 1 is een voorziening waar 6 mannen wonen. Zij zijn matig tot licht verstandelijk beperkt en een gedeelte is ouder wordend. Op de voorziening wordt dagbesteding geboden en er wordt een gevarieerd weekprogramma aangeboden met wandelen, sporten, koken/bakken, spelletjes doen, belevingstafel en knutselen als activiteiten.