Op kinderboerderij De Hanekam wordt van maandag tot en met vrijdag dagbesteding geboden aan cliënten die de zorg dragen voor de dieren en alles wat hierbij komt kijken. In het weekend is er één cliënt aanwezig die de dieren buiten voorziet van eten en drinken en contact zoekt met een van de medewerkers wanneer een dier iets mankeert.

In het voorjaar gaat een deel van onze geiten naar binnen om te lammeren. De cliënt komt niet in onze binnenruimtes, waardoor we dus voor deze op zoek zijn naar een vrijwilliger die op zaterdag en/of zondag komt voeren en alles mee in de gaten houdt. Daarnaast zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de telefonische achtervang. En die in bepaalde situaties of als de betreffende cliënt ziek is ook voor de dieren kan zorgen. Mocht je het leuk vinden om veel contact te hebben met de dieren dan kan er ook structureel directe dierzorg uitgevoerd worden. Dit betekent ook op feestdagen! Wel is het van belang dat je enige kennis van dieren hebt. In geval van nood kan er altijd contact worden opgenomen met een vaste medewerker en eventueel de dierenarts. Uiteraard zullen wij ervoor zorgen dat je goed ingewerkt wordt en zorgen we voor een duidelijke overdracht en takenlijst.

Kinderboerderij de Hanekam is gevestigd op het terrein Daniël de Brouwerpark. Er zijn verschillende soorten dieren aanwezig: een pony, geiten, schapen, kippen, konijnen en een kat.