De Weilustlaan in Breda is op zoek naar vrijwilligers:

  • Voor een mannelijke cliënt van 38 jaar, met de diagnose autisme, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor het ondernemen van activiteiten. De cliënt woont zelfstandig in een appartement, maar vindt het leuk om activiteiten met anderen te doen. Film of voetbal kijken, tafeltennissen of andere spelletjes zoals puzzelen/x-boxen vindt de cliënt leuk om te doen.
  • Voor een andere mannelijke cliënt van 35 jaar, normaal begaafd met de diagnose autisme, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om samen te koken. De cliënt houdt erg van koken, met name het bereiden van buitenlandse gerechten. Hij houdt ervan anderen te laten genieten van zijn kookkunsten. Helaas heeft hij (nog) niet alle kookkunsten onder de knie en is daarom op zoek naar iemand die hem hierin wegwijs wil maken. Gezien zijn diagnose “autisme” is een kookcursus of werken in de keuken te hoog gegrepen voor hem. Daarom zoek hij een maatje om mee te koken en die hem kan helpen met kooktechnieken.
  • Voor nog een mannelijke cliënt van 28 jaar met de diagnose autisme zijn we op zoek naar een vrijwilliger waarmee de cliënt iets kan ondernemen. Welke activiteit er ondernomen gaat worden hangt vaak af van de stemming van de cliënt. De cliënt is hier leidend in en kan op het laatste moment besluiten dat hij iets anders wil doen. Activiteiten die de cliënt leuk vindt om te doen zijn naar een winkelcentrum toegaan en daar wat eten en drinken kopen en even ergens zitten, naar het park gaan bij mooi weer, tafelvoetballen, voetballen of muziek maken.

De Weilustlaan 439 in Breda is een appartementencomplex van Amarant met drie verdiepingen. Hier wonen 3 x 6 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum in combinatie met een matig tot licht verstandelijke beperking of een normale begaafdheid. Zij hebben allen de beschikking over een eigen appartement.