Terug

Vrijwilliger voor het ondernemen van activiteiten

 • Weilustlaan in Breda
 • 0-3 uur
 • Reageren kan tot 29 januari 2024
Meer over deze functie

Wat je gaat doen

De Weilustlaan in Breda is op zoek naar vrijwilligers:

 • Voor een cliënt van 38 jaar, met de diagnose autisme, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor het ondernemen van activiteiten. De cliënt woont zelfstandig in een appartement, maar vindt het fijn om activiteiten met anderen te doen. Film of voetbal kijken, tafeltennissen of andere spelletjes zoals puzzelen/x-boxen vindt de cliënt leuk om te doen.
 • Voor nog een cliënt van 28 jaar met de diagnose autisme zijn we op zoek naar een vrijwilliger waarmee de cliënt iets kan ondernemen. Hij schrijft hierover zelf het volgende: Ik zoek een vrijwilligersmaatje die houdt van een positief, grappig en vlot persoon die niet bij het klassieke “cliëntbeeld” hoort. In omgang ben ik iemand die sneller als een vriend aanvoelt en die helemaal van deze actuele tijd is qua leven dat jongeren ook hebben. Ik houd van alles wat snel en vlot is. Ik heb verstand van sportvoeding en muziek maken. Gezondheid is ook een interesse van mij. Ik ben een cliënt die prettig gestoord en sociaal aangelegd is. Ik zou graag een berichtje van één van de geïnteresseerden krijgen en als dank maken we er samen een hele toffe tijd van die niet aanvoelt als “studeren” of “moeten”.
 • Een cliënt van 23 jaar met de diagnose autisme is op zoek naar een vrijwilliger om samen activiteiten te ondernemen. De cliënt woont zelfstandig in een appartement maar vindt het leuk om activiteiten met anderen te doen. Deze cliënt is dol op wandelen, maar speelt ook heel graag computerspelletjes (gamen). Hij is niet verlegen om een praatje, is recht door zee en geniet zichtbaar van de aandacht van een ander. Dit kan door de week in de avond, op woensdagmiddag of in het weekend overdag of ’s avonds.

Waar je gaat werken

De Weilustlaan 439 is een appartementencomplex van Amarant met drie verdiepingen. Hier wonen 3 x 6 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum in combinatie met een matig tot licht verstandelijke beperking of een normale begaafdheid. Zij hebben allen de beschikking over een eigen appartement.

Wat breng jij mee

 • De cliënt die graag activiteiten wil ondernemen is op zoek naar een vrijwilliger die houdt van gezelligheid. Daarnaast ben je (redelijk) gestructureerd en geef je mensen de ruimte om hen hun verhaal te laten doen. 
 • Voor de cliënt die op zoek is naar een vrijwilliger om samen iets te ondernemen zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de cliënt kan – en wil begrijpen en hem niet beoordeelt. Iemand die de cliënt een eerlijke kans geeft om hem te leren te kennen.
 • Voor de 23-jarige cliënt geldt dat jij (redelijk) gestructureerd bent. Je houdt van wandelen en je geeft mensen de ruimte om hun verhaal te doen. Als laatste ben je een betrouwbaar persoon die afspraken nakomt.

De frequentie, dag en tijd gaan in overleg met de cliënten en de begeleiding.

Wat je krijgt

 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Diverse leuke extraatjes, zoals o.a. een vergoeding voor eventuele dienstreizen en jaarlijks een kerstpakket.
 • Enthousiaste cliënten die blij zijn dat je er voor hen bent!

Enthousiast geworden?

Zie jij jezelf gelukkig worden in deze functie? Reageer dan snel. Dit kan nog tot 29 januari 2024.

Heb je nog inhoudelijke vragen over het vrijwilligerswerk? Neem contact op met Miranda Timmermans te bereiken via het telefoonnummer 088 - 611 0961 of 088-611 0962. Je kunt ook een mail sturen naar miranda.timmermans@amarant.nl.

Referentienummer is: V-211038

Kort samengevat

 • Weilustlaan in Breda
 • 0-3 uur
 • Reageren kan tot 29 januari 2024

Meer weten over deze functie?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mariëlle Coppens, recruiter bij Amarant.