Voor de vieringen en het bewonerskoor in Rijsbergen zijn we op zoek naar vrijwilligers.

De vieringen zijn één keer in de twee weken op zaterdag van 19.00 uur tot 20.00 uur. Dit vindt plaats in het Dorpshuis, gelegen op het zorgterrein De Leijakker in Rijsbergen. Voor de vieringen zijn we op zoek naar vrijwilligers voor één of meerdere van de volgende taken:

  • Ophalen, ondersteunen en terugbrengen van bewoners.
  • Het openen –en afsluiten van de deuren van Het Dorpshuis.
  • Het klaarzetten van de materialen die nodig zijn tijdens de vieringen.
  • Koffie en thee zetten en schenken voor de aanwezigen.

 Het Bewonerskoor Rijsbergen bestaat uit bewoners, die op het zorgterrein De Leijakker in Rijsbergen wonen of in de omgeving. Het koor zingt één keer in de twee weken op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Dit vindt plaats in de pantry van Gouwberg 8 op het zorgterrein De Leijakker. De meeste bewoners komen zelf of worden door de eigen leiding gebracht en weer opgehaald. Sommige bewoners moeten opgehaald en terug gebracht worden. Voor deze bewoners zoeken we vrijwilligers die hen vóór de koorrepetitie ophalen en na afloop weer thuis brengen. Tijdens de repetitie ondersteun je de bewoners met het opzoeken van de liederen in de liederenbundel en stimuleer je hen in het zingen door je enthousiasme en door (eventueel) zelf mee te zingen. In de pauze deel je drinken (en een koekje) uit en zorg je voor een goede sfeer.


  • Het Dorpshuis wordt naast vieringen ook voor andere doeleinden gebruikt. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden aan cliënten. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: knutselen, sjoelen, disco en een film draaien.
  • In de pantry van Gouwberg 8 op het zorgterrein wordt overdag leuke activiteiten aangeboden voor bewoners. De pantry wordt ook gebruikt voor de repetities van het bewonerskoor.