Een (lichte verstandelijke) beperking hoeft dus geen beperking te zijn voor wonen in een wijk. Zelfstandig wonen in een wijk zorgt er juist voor dat je zelfstandiger wordt. Je maakt stappen en groeit.  

Studio of groepswoning

Het is belangrijk dat we samen met jou gaan kijken naar jouw mogelijkheden en wat past. Als we dat weten, kunnen we samen aan de slag. We gaan op zoek naar een fijne plek voor jou om te wonen. Dit kan bijvoorbeeld een aangepaste groepswoning zijn in een gezellig dorp. Een gezamenlijke woning met een keuken en woonkamer voor iedereen, maar een slaapkamer voor jouzelf. Maar het is ook mogelijk om in de stad te wonen in een studiootje of appartement. Dat is juist zo fijn. Er zijn meerdere opties mogelijk. Samen kijken we wat de beste oplossing is.

Begeleiding

De mogelijkheden zijn groot bij Amarant. Wij vinden dat jij een goede basis verdient. En daar hoort ook de juiste zorg en begeleiding bij. Ook als jij in een wijk woont, regelt Amarant de juiste begeleiding. Woon jij bijvoorbeeld op een groepswoning? Dan kan er 24 uur per dag begeleiding aanwezig zijn. Maar soms is 8 uur ambulante begeleiding per week al genoeg. Ook hier kijken we samen naar. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de verschillende manieren van wonen? Kom dan eens met ons praten. Naast een fijne plek om te wonen, vinden wij het belangrijk dat jij je veilig voelt en een eigen vertrouwde plek hebt. Ook besteden wij veel aandacht aan behandelingen, leren en werken. Samen benutten we de mogelijkheden die er zijn.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team