Maar ook een eigen plek waar je tijd voor jezelf hebt. En dat allemaal met de begeleiding die bij jou past.

Vanuit een veilige basis neem je deel aan de maatschappij. Het is belangrijk dat we samen kijken naar de ondersteuning die jij nodig hebt. Als we weten wat er nodig is, gaan we op zoek naar een fijne plek om te wonen. Iedereen verdient immers een fijn thuis. Dat is wonen bij Amarant.

Onze woonvoorzieningen

Wij hebben verschillende locaties in Tilburg en Rijsbergen. Van open tot (zeer) gesloten. Afhankelijk van de ontwikkeling, wisselt de verblijfsperiode van enkele maanden tot langdurig verblijf. Wij kijken per persoon welke woonvoorziening het meest geschikt is. We kijken samen welke locatie het best aansluit bij de behoeften en welke behandeling het meest geschikt is. Door onze persoonlijke aanpak, voel je je hopelijk snel op je plek bij ons. En dat is waar wij veel aandacht aan besteden.

Groepswoning met intensieve begeleiding

Op het terrein van Amarant hebben we verschillende groepswoningen. Er is een gezamenlijke huiskamer voor jou en je groepsgenoten. Daar kun je gezellig samenkomen. Dat geldt ook voor de keuken. Deze deel je met de rest. Je kunt je altijd terugtrekken op je eigen kamer als je dat nodig hebt. In onze groepswoningen op het terrein zijn altijd begeleiders aanwezig, ook tijdens de nacht. Lukt iets niet? Of wil je juist leren koken en heb je hier vragen over? Er is altijd iemand om jou te helpen. Het is belangrijk dat jij jezelf zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Vast dagprogramma

Bij ons wonen betekent elke dag weer nieuwe dingen leren. Vandaar dat wij een compleet dagprogramma bieden. We maken vaste afspraken met jou om duidelijkheid en structuur aan te leren. Ook vinden wij sport en vrije tijd heel erg belangrijk. Wij maken met jou een vast programma. Gezondheid en veiligheid vinden wij belangrijk voor iedereen!

Samenwerking met FACT

Het team dat de 18+ groep behandelt, werkt nauw samen met onze FACT-teams. Onze FACT-teams komen thuis langs om kinderen te behandelen zodat niet ieder kind op onze locaties hoeft te verblijven. Hiermee kunnen we er ook voor zorgen dat kinderen minder lang op een van onze locaties hoeven te blijven.

Vrije tijd en werk

Wonen op het terrein van Amarant biedt veel voordelen. Zo kun jij zelf boodschappen doen bij de buurtsuper, lekker gaan sporten of op bezoek gaan. Soms is dit in overleg met je begeleider. Natuurlijk zijn je vrienden en familie ook welkom voor een kopje koffie! Naast vrije tijd kijken we ook naar de opties voor werk en dagbesteding. Er is hier genoeg te doen om jouw dagen te vullen. 

Meer informatie

Voor begeleid wonen op ons terrein is altijd een verwijsbrief nodig. De meeste mensen die bij ons wonen hebben een (lichte) verstandelijke beperking. Wil jij weten of er bij jou in de buurt plek is om te wonen? Kom dan eens langs of neem contact op.  

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team