Het leerprogramma gaat misschien net iets te snel en/of je hebt lichamelijke verzorging nodig. De begeleiders van Amarant helpen kinderen hierbij. Zij geven die ondersteuning die nodig is om deel te nemen aan (speciaal )onderwijs.

Hoe helpt een begeleider

Een groot deel van de kinderen met een beperking kan niet naar het regulier onderwijs. De lat ligt daar soms iets te hoog waardoor het lastig is alles te volgen. Maar dit maakt niks uit! Een begeleider helpt dan bij de ontwikkeling en zelfstandigheid van jullie kind. Met de begeleiding die wij bieden is het mogelijk om door te stromen naar speciaal onderwijs. Zo krijgen kinderen met een beperking toch de scholing die zij nodig hebben en kunnen zij ook écht kind zijn.

Samen stappen maken in een omgeving met andere leeftijdsgenoten. En iedere stap vooruit, is weer een stap de goede richting in!

Meer informatie over onze begeleiding

Neem contact met ons op om meer over onze begeleiding in het onderwijs te weten te komen. Wij nemen de mogelijkheden door en behandelen hoe we de ontwikkeling van jullie kind kunnen stimuleren.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur