Het leerprogramma gaat misschien net iets te snel en/of je hebt lichamelijke verzorging nodig. De begeleiders van Amarant helpen kinderen hierbij. Zij geven die ondersteuning die nodig is om deel te nemen aan (speciaal) onderwijs.

Hoe helpt een begeleider

Een groot deel van de kinderen met een beperking kan niet naar het regulier onderwijs. De lat ligt daar soms iets te hoog waardoor het lastig is alles te volgen. Maar dit maakt niks uit! Een begeleider helpt dan bij de ontwikkeling en zelfstandigheid van jullie kind. Met de begeleiding die wij bieden is het mogelijk om door te stromen naar speciaal onderwijs. Zo krijgen kinderen met een beperking toch de scholing die zij nodig hebben en kunnen zij ook écht kind zijn.

Samen stappen maken in een omgeving met andere leeftijdsgenoten. En iedere stap vooruit, is weer een stap de goede richting in!

Meer informatie over onze begeleiding

Neem contact met ons op om meer over onze begeleiding in het onderwijs te weten te komen. Wij nemen de mogelijkheden door en behandelen hoe we de ontwikkeling van jullie kind kunnen stimuleren.

Kijktip: Webinar Ontwikkeling van kinderen met een zorgvraag in het onderwijs

Over samenwerking op school tussen ouders, onderwijs en jeugdhulp in de regio Hart van Brabant.

We gunnen ieder kind een goede start in het onderwijs. Meestal gaat dit vanzelf, maar voor een aantal kinderen is er meer nodig. Graag bieden het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd en SJS Brabant door middel van dit webinar een inkijkje in een drietal pilots. In deze drie voorbeelden werken onderwijs en jeugdhulp intensief samen in de school, om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. De betrokkenheid van ouders en de verbinding met de thuissituatie hierbij is een belangrijke succesfactor.

Amarant is betrokken bij 2 van de 3 pilots en laat zien hoe samenwerking rondom kinderen en gezinnen bijdraagt aan een betere ontwikkeling. Via deze link kun je het webinar bekijken.

Stel je vraag

Informatie voor verwijzers

Download de flyer