Een geweldige dag met Bart en de Turfvaarders in Etten-Leur

donderdag, 21 mei 2015

ETTEN-LEUR – „Ik weet al waar ik ga zitten, boven op het dek”, jubelt een deelneemster terwijl zij enthousiast de loopplank bestormt.

ETTEN-LEUR – „Ik weet al waar ik ga zitten, boven op het dek”, jubelt een deelneemster terwijl zij enthousiast de loopplank bestormt.

Voor de twaalfde keer organiseerde de stichting Bart en de Turfvaarders aan de Westpolderplas een pleziervaartdag voor mensen met een verstandelijke beperking. Met als doel de mensen een geweldige dag te bezorgen.

Meer dan tachtig cliënten van onder andere stichting Amarant waren samen met hun begeleiders vanmiddag te gast in de tent bij eigenaren Ton en Yolanda Stoop van paviljoen de Turfvaart. Volgens voorzitter Jos van Zinnen was het dit jaar een hele klus geweest om deze dag te organiseren.

Brand
Daarmee doelende op de brand dit het paviljoen van de familie Stoop eerder dit jaar verwoestte. Ook het verdwijnen van de aanwas van particuliere boten en schippers die hun boot vrijwillig ter beschikking stellen heeft de stichting parten gespeeld. „Door de inzet van de party-boot van Stoop waardoor wij een dertig man extra hebben kunnen herbergen hebben wij dit jaar niemand teleur hoeven stellen”, licht Bart Janssen van de BrandTurfvaarders desgevraagd toe.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon