Behandelgroep Chaam

  • Baarleseweg 52 -01
Behandelgroep Chaam ligt in het buitengebied van Chaam, op een steenworp afstand van het dorp en omringd door bossen en weilanden. Een fijne plek om te leren en te groeien in een rustige omgeving.
Lees meer over Behandelgroep Chaam

Behandelgroep Eindhoven

  • Baarleseweg 52 -01
De behandelgroep Eindhoven ligt aan de rand van Eindhoven in een rustige, ruimtelijke omgeving. In Eindhoven bieden we jeugdigen een veilige plek waarin leren en ontwikkelen voorop staat. Elke jeugdige heeft eigen doelen waar dagelijks aan gewerkt wordt. De groep biedt plek aan 22 jeugdigen in de leeftijd van 8 tot uiterlijk 18 jaar.
Lees meer over Behandelgroep Eindhoven

Behandelgroepen

Een persoonlijke benadering is fijn. Niemand is immers hetzelfde. Op onze behandelgroepen geven we de aandacht die nodig is en kijken naar wat het best is per kind, samen met de ouders.
Lees meer over Behandelgroepen

Deeltijdbehandeling Oss Koraal/Amarant

Kinderen horen thuis, in hun vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer. In Oss bieden we kinderen met een lichte verstandelijke beperking en complexe gezinsproblematiek deeltijdbehandeling: een samenwerking van Koraal en Amarant.
Lees meer over Deeltijdbehandeling Oss Koraal/Amarant

FACT

FACT is een gespecialiseerde behandeling aan huis (ambulant) voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, die vaak problemen hebben op meerdere levensgebieden.
Lees meer over FACT

Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Wanneer je even niet meer weet hoe je problemen in het gezin kunt aanpakken, kijken we met jullie mee. Ons doel is dat kinderen met en lichte verstandelijke beperking (LVB) veilig en gezond thuis kunnen opgroeien. Ook kunnen we met IAG een uithuisplaatsing voorkomen of verkorten.
Lees meer over Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Intersectoraal FACT

is er sprake van complexe problematiek op meerdere levensgebieden? Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, relaties, financiën, verslaving, opvoeding en gezondheid? En is er hulp nodig vanuit meerdere specialismes? Dan is er het intersectoraal FACT (i-FACT).
Lees meer over Intersectoraal FACT

JIM: Jouw Ingebrachte Mentor

Een vertrouwd iemand bij wie je altijd terecht kunt. Voor een luisterend oor of steun. Dat is wat wij iedere jongere toewensen. Dit kan een familielid, een vriend of een andere bekende zijn. Zeker voor de jongeren die vastlopen thuis of op school kan zo’n vertrouwenspersoon belangrijk zijn. Amarant zet zich in om dat voor elkaar te krijgen. Dat doen we met de JIM-aanpak.
Lees meer over JIM: Jouw Ingebrachte Mentor

Kinderdienstencentra

  • Frans Siemerpad 24
Amarant is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Met dagbehandeling, ambulante behandeling en begeleiding en logeren stimuleren we de ontwikkeling van het kind en hebben we oog voor het hele gezin.
Lees meer over Kinderdienstencentra

Logeren met je begeleider (pgb)

Kinderen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking kunnen samen met hun vertrouwde begeleider (pgb’er) logeren op ’t Dijkje in Tilburg. Kinderen kunnen bij ons plezier hebben en ontspannen in hun eigen ritme terwijl het gezin tot rust komt en de tijd kan nemen voor elkaar.
Lees meer over Logeren met je begeleider (pgb)

Ontmoeten & Zo

  • Frans Siemerpad 24
Ouders van een zorgintensief kind komen elkaar niet zomaar tegen. Daarom bestaat Ontmoeten & Zo. Zorgintensief is een verzamelterm waarbij niet de beperking van het kind centraal staat, maar de betekenis die dit heeft voor de ouders en broers/zussen (brussen). Zorgintensieve kinderen hebben veel en/of langdurig zorg en ondersteuning nodig van anderen.
Lees meer over Ontmoeten & Zo

Orthopedagogisch Dagcentrum Zandoogjes

  • Zandoogjes 9
Amarant is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Met dagbehandeling, ambulante behandeling en begeleiding en logeren stimuleren we de ontwikkeling van het kind en hebben we oog voor het hele gezin. Binnen centrum de Zandoogjes in Breda is Amarant gevestigd met een Orthopedagogisch Dagcentrum dat plaats biedt aan circa 80 kinderen.
Lees meer over Orthopedagogisch Dagcentrum Zandoogjes

Ouder-Kind

Met de begeleiding en behandeling van Ouder-Kind ondersteunen we jullie bij de zorg voor je kind. Samen werken we aan een prettige thuissituatie en we versterken jullie opvoedkracht. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kindje zich gezond en veilig kan ontwikkelen. Het welzijn van het hele gezin staat bij ons centraal.
Lees meer over Ouder-Kind

PACE - Samen voor Multi

Binnen PACE (Pactum, Amarant, Combinatie Jeugdzorg en GGzE) werken vier gevestigde jeugdzorgorganisaties uit de regio samen voor de beste jeugdzorg voor kind en gezin. Samen zijn we gespecialiseerd in het helpen van kinderen en hun ouders met complexe, meervoudige problematiek.
Lees meer over PACE - Samen voor Multi

Signs of safety

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt je kind met liefde en goede zorg laten opgroeien. Maar soms lukt dat even niet. Er kunnen zorgen zijn over de veiligheid van de kinderen. Signs of safety (afgekort als SOS) is een manier van werken om samen te zorgen dat de situatie in een gezin veilig wordt voor ieder gezinslid.
Lees meer over Signs of safety

STEK

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer omdat de problemen thuis te groot zijn. Voor deze gezinnen bieden we STEK: een behandeling voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en complexe gezinsproblematiek. Met als doel hen zo veel mogelijk thuis te houden en een (dreigende) uithuisplaatsing te voorkomen.
Lees meer over STEK

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen met een lichte verstandelijke beperking ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Trainingshuis

Wil jij stappen maken om zelfstandiger te worden? Bij de Trainingshuizen van Amarant krijgen jongeren met een lichte verstandelijke beperking de kans om zich te ontwikkelen en een zo zelfstandig mogelijk leven op te bouwen.
Lees meer over Trainingshuis

Zorg in onderwijs

Onderwijs is belangrijk voor elk kind. Iedereen verdient het om naar school te gaan. Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms wat lastiger om goed mee te draaien. Met de begeleiding vanuit zorg in onderwijs maken we het voor het kind mogelijk om door te stromen naar speciaal onderwijs.
Lees meer over Zorg in onderwijs