Behandelgroepen

Een persoonlijke benadering is fijn. Niemand is immers hetzelfde. Bij Amarant maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan. We geven de aandacht die nodig is en kijken naar wat het best is per kind.
Lees meer over Behandelgroepen

Deeltijdbehandeling Oss Koraal/Amarant

Kinderen horen thuis, in hun vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer. In Oss bieden we voor deze kinderen en hun gezinnen deeltijdbehandeling: een samenwerking van Koraal en Amarant.
Lees meer over Deeltijdbehandeling Oss Koraal/Amarant

FACT

FACT is een intensieve behandelvorm aan huis. Ons FACT-team zorgt ervoor dat jullie gezin weer op een positieve manier met elkaar omgaat.
Lees meer over FACT

Geestelijke verzorging

Wanneer je een moeilijk moment hebt komt er zoveel op je af dat je het leven soms even niet meer begrijpt. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Op zo’n moment is het fijn om met iemand te kunnen praten.
Lees meer over Geestelijke verzorging

Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Wanneer je even niet meer weet hoe je problemen binnen het gezin kunt aanpakken, kijken we mee met jullie gezin. Dat doen we in de eigen thuissituatie. Ons doel is dat kinderen veilig en gezond thuis kunnen opgroeien en dat het gezin sterker wordt.
Lees meer over Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Intersectoraal FACT

is er sprake van complexe problematiek op meerdere levensgebieden? Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, relaties, financiën, verslaving, opvoeding en gezondheid? En is er hulp nodig vanuit meerdere specialismes? Dan is er het intersectoraal FACT (i-FACT).
Lees meer over Intersectoraal FACT

Kinderdienstencentra

  • Frans Siemerpad 24
Amarant is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Met dagbehandeling, ambulante behandeling en begeleiding en logeren stimuleren we de ontwikkeling van het kind en hebben we oog voor het hele gezin.
Lees meer over Kinderdienstencentra

Ouder - kind

Met de begeleiding en behandeling van Ouder-Kind ondersteunen we jullie bij de zorg voor je kind. Samen werken we aan een prettige thuissituatie en we versterken jullie opvoedkracht. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kindje zich gezond en veilig kan ontwikkelen. Het welzijn van het hele gezin staat bij ons centraal.
Lees meer over Ouder - kind

STEK

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer omdat de problemen te groot zijn. Daarvoor hebben wij STEK. Een behandeling voor kinderen en jongeren met als doel hen zo veel mogelijk thuis te houden.
Lees meer over STEK

Systeemonderzoek

Goede onderlinge relaties in een gezin zijn belangrijk. Dan kun je fijn met elkaar omgaan en gemakkelijk met elkaar praten. Soms zijn er problemen die je niet samen kunt oplossen. Systeemonderzoek helpt dan om elkaar beter te begrijpen.
Lees meer over Systeemonderzoek

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Trainingshuis

Wil jij stappen maken om zelfstandiger te worden? Bij de Trainingshuizen van Amarant krijg jij de kans om je te ontwikkelen in een veilige omgeving.
Lees meer over Trainingshuis

Zorg in onderwijs

Onderwijs is belangrijk voor elk kind. Iedereen verdient het om naar school te gaan. Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms wat lastiger om goed mee te draaien. Met de begeleiding vanuit zorg in onderwijs maken we het voor het kind mogelijk om door te stromen naar speciaal onderwijs.
Lees meer over Zorg in onderwijs