Behandelgroepen

Een persoonlijke benadering is fijn. Niemand is immers hetzelfde. Bij Amarant maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan. We geven de aandacht die nodig is en kijken naar wat het best is per kind.
Lees meer over Behandelgroepen

Brusjes

We merken dat broertjes en zusjes ('brussen' of 'brusjes') van zorgintensieve kinderen soms onbedoeld minder aandacht krijgen. Voor deze broertjes en zusjes is het brussenproject ontwikkeld.
Lees meer over Brusjes

Buitenschoolse begeleiding

School hoort een plek te zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Écht kind zijn en spelen met andere kinderen. Leren en ontwikkelen, daar draait het om. Voor sommige kinderen is dat niet vanzelfsprekend.
Lees meer over Buitenschoolse begeleiding

Dagbehandeling

Bij Amarant zijn we altijd bezig om het beste uit ieder kind te halen. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand zijn er verschillende dagbehandelingen.
Lees meer over Dagbehandeling

Dit ben ik

Soms is het lastig om zelf uit te vinden wat een licht verstandelijke beperking nu precies is. De module 'Dit ben ik' is een behandelmodule voor jongeren zoals jij met een licht verstandelijke beperking (LVB) én voor jouw ouders/verzorgers.
Lees meer over Dit ben ik

FACT

FACT is een intensieve behandelvorm aan huis. Ons FACT-team zorgt ervoor dat jullie gezin weer op een positieve manier met elkaar omgaat.
Lees meer over FACT

Geestelijke verzorging

Wanneer je een moeilijk moment hebt komt er zoveel op je af dat je het leven soms even niet meer begrijpt. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Op zo’n moment is het fijn om met iemand te kunnen praten.
Lees meer over Geestelijke verzorging

Gezinshulp

Opgroeien in je eigen vertrouwde omgeving. Waar je jezelf kunt zijn en samen kunt genieten. Dit is ons doel bij de verschillende vormen van gezinshulp die wij bieden.
Lees meer over Gezinshulp

Kinderdienstencentrum

  • Frans Siemerpad 24
Wij vinden het belangrijk dat een kind écht kind kan zijn. Fijn spelen in een leuke omgeving die ontwikkeling stimuleert en motiveert. Omdat ieder kind spelenderwijs leren verdient.
Lees meer over Kinderdienstencentrum

Logeren

Soms is het fijn om er even tussenuit te gaan. Ergens anders logeren is vaak leuk en leerzaam. Dat geldt voor iedereen maar vooral voor kinderen. Heerlijk in een andere omgeving én met andere kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd.
Lees meer over Logeren

Onderwijscoach

Jezelf prettig voelen op school is belangrijk om je doelen te bereiken. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn om een diploma te halen en om een goede start te maken in de maatschappij.
Lees meer over Onderwijscoach

Ontmoeten & Zo

  • Frans Siemerpad 24
Ouders van een zorgintensief kind komen elkaar niet zomaar tegen. Een echt schoolplein waar je elkaar ontmoet en elkaar spreekt is er voor ouders dan niet. Dat is één van de redenen dat Ontmoeten & Zo georganiseerd wordt.
Lees meer over Ontmoeten & Zo

Ouder - kind

Het welzijn van jullie gezin staat bij ons centraal. Onze begeleiding en ondersteuning is meer dan alleen maar een vorm van zorg. We werken nauw met jullie samen en ondersteunen jullie bij de opvoeding. Zo zorgen we ervoor dat jullie als ouders sterker worden.
Lees meer over Ouder - kind

Praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG)

Een fijne thuissituatie is voor iedereen van belang. Onderling goed met elkaar omgaan, met elkaar kunnen praten en samen problemen oplossen. Dit zorgt voor een goede band met je gezinsleden.
Lees meer over Praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG)

STEK

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer omdat de problemen te groot zijn. Daarvoor hebben wij STEK. Een behandeling voor kinderen en jongeren met als doel hen zo veel mogelijk thuis te houden.
Lees meer over STEK

Systeemonderzoek

Goede onderlinge relaties in een gezin zijn belangrijk. Dan kun je fijn met elkaar omgaan en gemakkelijk met elkaar praten. Soms zijn er problemen die je niet samen kunt oplossen. Systeemonderzoek helpt dan om elkaar beter te begrijpen.
Lees meer over Systeemonderzoek

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Trainingshuis

Zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig wonen, een baan of verstandig met je geld omgaan. Dat wil toch iedereen?
Lees meer over Trainingshuis

Zorg in onderwijs

Onderwijs is belangrijk voor elk kind. Iedereen verdient het om naar school te gaan. Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms wat lastiger om goed mee te draaien.
Lees meer over Zorg in onderwijs