Behandelgroepen

Een persoonlijke benadering is fijn. Niemand is immers hetzelfde. Bij Amarant maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan. We geven de aandacht die nodig is en kijken naar wat het best is per kind.
Lees meer over Behandelgroepen

Buitenschoolse begeleiding

School hoort een plek te zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Écht kind zijn en spelen met andere kinderen. Leren en ontwikkelen, daar draait het om. Voor sommige kinderen is dat niet vanzelfsprekend.
Lees meer over Buitenschoolse begeleiding

FACT

FACT is een intensieve behandelvorm aan huis. Ons FACT-team zorgt ervoor dat jullie gezin weer op een positieve manier met elkaar omgaat.
Lees meer over FACT

Intensieve gezinsbehandeling

Een fijn gezin waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen elkaar respecteert en goed met elkaar omgaat. Dat verstaan wij onder een prettig en veilig gezinsklimaat.
Lees meer over Intensieve gezinsbehandeling

Kinderdienstencentra

  • Frans Siemerpad 24
Amarant is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Met dagbehandeling, ambulante behandeling en begeleiding en logeren stimuleren we de ontwikkeling van het kind en hebben we oog voor het hele gezin.
Lees meer over Kinderdienstencentra

Onderwijscoach

Jezelf prettig voelen op school is belangrijk om je doelen te bereiken. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn om een diploma te halen en om een goede start te maken in de maatschappij.
Lees meer over Onderwijscoach

Ouder - kind

Het welzijn van jullie gezin staat bij ons centraal. Onze begeleiding en ondersteuning is meer dan alleen maar een vorm van zorg. We werken nauw met jullie samen en ondersteunen jullie bij de opvoeding. Zo zorgen we ervoor dat jullie als ouders sterker worden.
Lees meer over Ouder - kind

STEK

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer omdat de problemen te groot zijn. Daarvoor hebben wij STEK. Een behandeling voor kinderen en jongeren met als doel hen zo veel mogelijk thuis te houden.
Lees meer over STEK

Systeemonderzoek

Goede onderlinge relaties in een gezin zijn belangrijk. Dan kun je fijn met elkaar omgaan en gemakkelijk met elkaar praten. Soms zijn er problemen die je niet samen kunt oplossen. Systeemonderzoek helpt dan om elkaar beter te begrijpen.
Lees meer over Systeemonderzoek

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Trainingshuis

Zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig wonen, een baan of verstandig met je geld omgaan. Dat wil toch iedereen?
Lees meer over Trainingshuis

Zorg in onderwijs

Onderwijs is belangrijk voor elk kind. Iedereen verdient het om naar school te gaan. Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms wat lastiger om goed mee te draaien.
Lees meer over Zorg in onderwijs