Intensieve gezinsbehandeling
Een fijn gezin waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen elkaar respecteert en goed met elkaar omgaat. Dat verstaan wij onder een prettig en veilig gezinsklimaat.
Soms heeft een gezin wat extra hulp nodig om te ontwikkelen en met elkaar om te leren gaan. Amarant biedt deze hulp in de vorm van intensieve gezinsbehandeling. Wanneer je even niet meer weet hoe je problemen binnen het gezin kunt aanpakken, grijpen wij in.
Hoe helpt een ambulant begeleider?
Een gespecialiseerde ambulant begeleider helpt met het versterken van jullie eigen krachten. Denk daarbij onder andere aan het beter leren opvoeden in jullie gezin. Het goed leren omgaan met anderen in de buurt. En we zorgen dat jij financieel ook je taken beter aan kunt. Belangrijke mensen in jullie omgeving werken hieraan mee. Onze medewerkers zijn er om jullie te begeleiden en om te stimuleren. Met passende begeleiding leren jullie als gezin zoveel mogelijk zelf oplossingen te vinden voor problemen.
Gezinsleden met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen zich soms anders gedragen dan de rest binnen het gezin. De ambulant begeleider maakt duidelijk welk gedrag niet goedgekeurd wordt. De rest van het gezin leert ook met moeilijk gedrag om te gaan. Maar we richten ons voornamelijk op wat iemand wél kan en wat er allemaal mogelijk is. Zo stimuleer je ontwikkeling en zorg je voor een positieve sfeer. Daarnaast vergroten we de opvoedingskracht van ouders of verzorgers. Met onze begeleiding leren jullie met elkaar om te gaan. Zo brengen we jullie als gezin dichter bij elkaar. Wij brengen de fijne sfeer onderling weer terug. En als het goed gaat en mogelijk is, schakelen we over naar een lichtere vorm van hulp.
Een passende aanpak
Met een ambulant begeleider van Amarant, creëer je een prettig en veilig gezinsklimaat. Wij geven de behandeling die nodig is om als gezin verder te komen. We voorkomen dat een gezinslid uit huis geplaatst moet worden en maken het gezin juist sterker. Heb je nog vragen over onze intensieve gezinsbehandeling? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.
Ervaringen bij Amarant
Ervaringsverhalen
-
Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld
Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.
Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud -
Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden
Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.
Lees het verhaal van Anita en Anke -
Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit
De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.
Lees het verhaal van het EVA-team
Blijf op de hoogte van Amarant
Nieuws
Dit is er te doen bij Amarant
Evenementen
-
13 juni 2019
Toost op 365 dagen Magazijn076!
-
18 juni 2019 Centrumlocatie Daniël de Brouwerpark
Zijn wij een match? Ontdek het tijdens de infomarkt op 18 juni 2019
-
22 juni 2019 Zorgboerderij Chaamdijk
Open dag Zorgboerderij Chaamdijk
-
Van 21 juli 2019 tot 27 juli 2019
Prikkelarme kermis, Blauwe zondag 2019