Ouders blijven ouders

Het helpt bij een betere toekomst, een fijnere thuissituatie en het versterken van jullie eigen krachten.

Wij werken samen met meerdere zorgpartners. Onze dienstverlening sluit geheel aan bij de behoeftes van jullie kind of van het hele gezin. Zo komen wij tot de zorg die bij jullie gezin past.

Passende zorg

Wij werken nauw samen met wijkteams, CJG’s (centrum voor jeugd en gezin), onderwijs en andere zorgpartners. Want samen staan we sterker. En samen komen wij met de zorgoplossing die het gewenste resultaat levert. Voor ons is dit om gezinnen waar sprake is van een (lichte) verstandelijke beperking, vooruit te helpen. Met onze begeleiding, ondersteuning en behandeling lukt dat! We helpen jullie met het creëren van begrip voor elkaar, een fijnere sfeer onderling en zorgen voor een betere thuissituatie. Met Amarant wordt het weer aangenaam thuis, voor ouder en kind.

Er is altijd een oplossing

Als ouders met een verstandelijke beperking een kind hebben of verwachten, kan wat extra ondersteuning uitkomst bieden. Jullie krijgen bijvoorbeeld begeleiding bij het vinden van ritme en regelmaat. Daarnaast oefenen we alledaagse praktische handelingen met je. Ook als ouder met een verstandelijke beperking kun jij zo zelfstandig mogelijk functioneren. Jij leert zoveel mogelijk wat je nog niet kan en Amarant ondersteunt je bij wat je wel kunt.

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team
 3. Thomas van der Rijken, fysiotherapeut

  De fysiotherapeut helpt cliënten die moeite hebben met bewegen of met hun houding. Een van de fysiotherapeuten van Amarant is Thomas van der Rijken. Hij helpt cliënten met uiteenlopende achtergronden van hun klachten af.

  Lees het verhaal van Thomas