Bij STEK voorkomen we dat kinderen voor een lange tijd uit huis worden geplaatst. Met deze flexibele aanpak wonen kinderen gedeeltelijk thuis en verblijven zij tijdelijk voor een aantal dagen op de STEK-locatie. Wij vinden het erg belangrijk dat de ouders of verzorgers worden betrokken bij de behandeling. Daarom spreken we ook samen af wat het beste is voor jullie kind en voor het gezin. Soms is het goed om jullie gezin even te ontlasten, zodat iedereen weer op adem komt.

Systeemgerichte aanpak

Met elkaar komen we tot de beste combinatie van zorg en behandeling, thuis en op de STEK-locatie. Zo helpen we jullie kind om zichzelf te ontwikkelen. We kijken zowel naar het gezin als het kind, omdat je dat niet los kan zien van elkaar. Dit noemen we een systeemgerichte aanpak. Ons belangrijkste doel waar we aan werken is om jullie kind zo snel mogelijk weer thuis op te laten groeien.

Locaties

Stek beschikt over drie kleinschalige leergroepen in de wijk (10 – 14 plekken):

  • Breda
  • Oisterwijk
  • Best

Aan de slag met STEK

Heb je vragen over STEK? Je kunt altijd contact met ons opnemen om door te nemen wat de mogelijkheden zijn. Samen vinden wij de juiste combinatie van zorg en behandeling.

 

 

Over STEK

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Thera en gezin zetten stappen door STEK

    Lars woont sinds een paar jaar op doordeweekse dagen bij STEK in Best. Toen hij bijna vijf jaar was, werd vastgesteld dat hij een motoriek van een 2-jarige had en kreeg hij onder meer de diagnose Asperger.

    Lees het verhaal van Thera