STEK biedt flexibele behandeling om uithuisplaatsing te voorkomen of te beperken. Kinderen wonen gedeeltelijk thuis en verblijven tijdelijk voor een aantal dagen op de STEK-locatie. De behandeling is gericht op (weer) helemaal thuiswonen. Wij vinden het erg belangrijk dat de ouders of verzorgers worden betrokken bij de behandeling. Daarom spreken we ook samen af wat het beste is voor jullie kind en voor het gezin. Soms is het goed om jullie gezin even te ontlasten, zodat iedereen weer op adem komt.

Systeemgerichte aanpak

Met elkaar komen we tot de beste combinatie van zorg en behandeling, thuis en op de STEK-locatie. Zo helpen we jullie kind om zichzelf te ontwikkelen. We kijken zowel naar het gezin als het kind, omdat je dat niet los kan zien van elkaar. Dit noemen we een systeemgerichte aanpak. Ons belangrijkste doel waar we aan werken is om jullie kind zo snel mogelijk weer thuis op te laten groeien.

Locaties 

Stek beschikt over drie kleinschalige leergroepen in de wijk (10 – 14 plekken):

 • Breda 
 • Oisterwijk
 • Best

Aan de slag met STEK

Heb je vragen over STEK? Je kunt altijd contact met ons opnemen om door te nemen wat de mogelijkheden zijn. Samen vinden wij de juiste combinatie van zorg en behandeling.

 

Over STEK

Stel je vraag

Informatie voor verwijzers

Download de folder

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Octavia: "Nu kan ik weer 100 procent mama zijn"

  De drie kinderen van Octavia (34) woonden een tijdje bij STEK in Oisterwijk. Daardoor kon Octavia in de tussentijd aan zichzelf werken. “STEK voelde meteen heel veilig en cosy.”

  Lees het verhaal van Octavia
 2. Jessica: "We moeten eerst aan onszelf werken

  Soms is het door de omstandigheden beter als kinderen tijdelijk ergens anders gaan wonen. De twee zoontjes van Jessica en Patrick uit Eindhoven verblijven sinds een jaar doordeweeks bij STEK in Best. De bedoeling is dat ze straks weer thuis komen wonen, bij hun ouders.

  Lees het verhaal van Jessica en Patrick