De mogelijkheden

Amarant biedt zorg, behandeling en ondersteuning aan zo’n 6.000 mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. Bij ons vind je dus veel verschillende typen cliënten en beroepen. Er zijn daardoor mogelijkheden genoeg voor een leuke en leerzame stage. Bekijk in het onderstaand overzicht of jouw opleiding passend is voor een meeloopstage in de directe zorg.

Opleidingsoverzicht


Daarnaast hebben we ook mogelijkheden voor maatschappelijke- en korte stages (tot 150 uur). Ook voor studenten van andere, niet zorg-gerelateerde opleidingen zijn hebben we soms een passende stage. Zo heeft Amarant diverse afdelingen die ondersteunend zijn aan de directe zorg. Denk aan HR, Marketing & Communicatie of ICT.

Aanmelden

Ben je op zoek naar een maatschappelijk stage of een korte stage (tot 150 uur). Stuur een mailtje naar werken@amarant.nl.

Aanmelden voor een langdurige stage (vanaf 150 uur) kan via onderstaand aanmeldformulier. We nemen dan binnen een aantal werkdagen contact met je op!

Aanmeldformulier


Vragen?

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het stage lopen bij Amarant. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op via leren@amarant.nl.

Wanneer heb ik recht op een stagevergoeding?

Je hebt recht op een stagevergoeding wanneer het een stage betreft die aan de volgende voorwaarden voldoet:

► de stage wordt in het opleidingsprotocol als een verplichte stage aangemerkt; en
► de stage duurt langer dan een maand; en
► de stage heeft een minimale omvang van 150 uur.

Word ik begeleid tijdens mijn stage?

Je kunt altijd bij je collega’s terecht voor vragen en ondersteuning, maar je wordt tijdens je stage ook gekoppeld aan een werkbegeleider waarmee je regelmatig je leerproces bespreekt.

Kan ik naast mijn stage ook een (bij-)baan binnen Amarant hebben?

Ja, dit is mogelijk. Mits dit op een andere voorziening is dan waar je stage loopt en je in totaal (stage meegerekend) niet boven de 36 uur per week uitkomt.

 

Hoe vraag ik een VOG aan?

Als stagiair binnen de zorg moet je een VOG aanvragen. Zodra onze P&O afdeling de aanmelding van jouw stage heeft ontvangen, zorgen wij ervoor dat er bij Dienst Justis een link wordt aangemaakt waarmee je een VOG kunt aanvragen. Deze link ontvang je per mail. De kosten van de VOG moeten voorgeschoten worden, maar kun je direct bij Amarant declareren.

Let op: vraag niet op eigen initiatief een VOG aan. Deze zal niet voldoen aan het juiste screeningsprofiel, waardoor je deze opnieuw zal moeten aanvragen.

 

 

Wil jij weten hoe leuk en waardevol een stage bij Amarant is? Bekijk onderstaande filmpjes!

Ontdek de mogelijkheden