Zorgcombinatie Crossroads

Als voorbeeld voor de doelgroep jeugd noemen we hier de Zorgcombinatie Crossroads in de regio West Brabant West, waar we voor kinderen en gezinnen die hoog complexe zorg nodig hebben deze gezamenlijk bieden: maatwerk dus.

Lees verder op de website van zorgcombinatie Crossroads

SJS Brabant

In de regio Hart van Brabant werken we met meer dan 20 aanbieders samen in SJS Brabant (Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten) en zijn we een belangrijk klankbord voor gemeenten voor steeds betere jeugdhulp.

Lees verder op de website van SJS Brabant

Maar ook op heel veel scholen in de provincie Noord Brabant zijn wij te vinden en werken we samen aan 1 kind 1 plan door middel van onderwijs-zorg arrangementen.

Academische Werkplaatsen

Voor de doelgroep volwassen cliënten hebben wij veel samenwerkingsovereenkomsten gesloten met zorgaanbieders in verschillende regio’s. We leren nog steeds van elkaar door kennis te delen en te ontwikkelen via de Academische Werkplaatsen.

Lees verder op de website van Tilburg University

GOUD

GOUD is Gezond Ouder met een verstandelijke beperking; een studie naar de gezondheid van oudere cliënten met een verstandelijke beperking. Amarant werkt hierin nauw samen met Abrona, Ipse de Bruggen en de Erasmus universiteit. Met GOUD onderzoeken we de gezondheid van oudere mensen met een verstandelijke beperking. Met de uitkomsten maken we onze zorg nog beter.

GOUD is een uniek initiatief: dit is de eerste studie, in Nederland en de rest van de wereld, waarin er grote hoeveelheden gezondheidsgegevens van hoge kwaliteit bij deze specifieke groep mensen zijn verzameld.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Ronald en Marc maken werk van verbinding

  Verbindend is één van de drie kernwaarden van Amarant. De ingezette transformatie naar een organisatie van professionals die zowel in- als extern in verbinding staat, is van groot belang, vertellen Ronald Helder en Marc Bindels van de Raad van Bestuur.

  Lees het verhaal van Ronald en Marc
 2. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 3. Jelle heeft een licht verstandelijke beperking

  Jelle Meijer uit Oosterhout heeft, net als zijn moeder en oma, een licht verstandelijke beperking. Zijn moeder Angeliet herkende het bij haar zoon toen hij op de kleuterschool zat. Daar had Jelle het niet gemakkelijk; hij lag regelmatig overhoop met zijn juf.

  Lees het verhaal van Jelle