Doelgroep LVB Complex

Met veel rust, geduld en vooral duidelijkheid bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychische of psychiatrische problematiek (LVB-P). De intensieve ondersteuning wordt vanuit een open of besloten en beschermde setting geboden óf in de thuissituatie.

Lees meer


Doelgroep EVB Complex

Een ontspannen begeleidingsstijl is wat cliënten met een (ernstig) verstandelijke beperking en complex gedrag (EVB+) nodig hebben. Bij deze doelgroep is ook vaak sprake van bijkomende ziektebeelden zoals schizofrenie, autisme, epilepsie en diabetes. Hierdoor zijn onze cliënten vaak sterk afhankelijk van anderen. Een veilige omgeving bieden, is daarom heel belangrijk.

Lees meer


Doelgroep Medisch Complex

Bijdragen aan de ontwikkeling en een stukje geluk van onze cliënten, dat vinden we belangrijk binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en medische problematiek. Naast een matig tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking (EVB) of ernstig meervoudige beperking (EMB), is er sprake van aandoeningen waardoor hulp bij de dagelijkse zorg van groot belang is. Denk hierbij aan epilepsie, slikproblematiek of dementie.

Lees meer


Doelgroep Jeugd

Veiligheid, nabijheid en stabiliteit, dat is precies wat onze (jonge) cliënten met een verstandelijke beperking en complexe problemen nodig hebben. Via verschillende zorgsystemen bieden we begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren én aan gezinnen waarvan één ouder een licht verstandelijke beperking heeft. Dit doen we op onze voorzieningen, op school en in de thuissituatie.

Lees meer

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 3. Tineke: volop in verbinding met de samenleving

  Op de plek waar jarenlang het Tilburgse poppodium Noorderligt stond, staat anno 2018 een gezellig appartementencomplex met een fijne binnenplaats. In een van de appartementen woont Tineke (45).

  Lees het verhaal van Tineke