Waar werk gelukkig maakt

Werken bij Amarant

Wij zijn Amarant

Amarant is een toonaangevende zorgverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel in Noord-Brabant. Met ruim 5.000 collega’s, 1.300 vrijwilligers en 400 locaties zijn we groot en veelzijdig maar toch dichtbij en persoonlijk. Bij Amarant dragen we bij aan het welzijn en geluk van onze cliënten. Dat kan alleen wanneer wij als werkgever zorgen voor een fijne werkomgeving, ruime ontwikkelmogelijkheden en voldoende carrièreperspectief. We willen een organisatie zijn waar iedereen zich welkom voelt en de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Een organisatie die verschillen omarmt en een veilige omgeving biedt aan cliënten en collega's. Zo maakt werk echt gelukkig! Ben jij ook op zoek naar een baan die jou gelukkig maakt?

Bekijk onze vacatures

Ontdek de mogelijkheden

 • Smiley

  Iedere dag opnieuw met plezier naar je werk

  Bij Amarant willen we ervoor zorgen dat jij iedere werkdag een 8 of hoger geeft. 

 • Smiley

  Ruimte om te leren, ontwikkelen en innoveren

  Amarant is een lerende organisatie, dus jouw ontwikkeling en creativiteit staan centraal.

 • Smiley

  Baanmogelijkheden bij jou in de buurt

  Omdat Amarant door heel Brabant te vinden is, hebben we ook voor jou een baan dicht bij huis. 

Geluksmomentjes

Jouw toekomstige collega’s vertellen graag waarom ze zo gelukkig worden van hun werk bij Amarant.

 1. Wanneer heb jij voor het laatst iemand iets nieuws geleerd?

  Ineke heeft passie voor haar vak, voor haar cliënten en voor Amarant, waar ze al 40 jaar actief is. Ervoor zorgen dat cliënten goed in hun vel zitten, vindt ze het mooiste wat er is. “Iedereen is anders en heeft andere begeleiding nodig. Bij de een is dat het in stand houden van vaardigheden die ze beheersen, bij de ander is het toewerken naar meer integratie in de maatschappij."

  Lees het verhaal van Ineke
 2. Wanneer heb jij voor het laatst iemand laten schaterlachen?

  Annebel is 29 jaar, werkt alweer 12 jaar bij Amarant en is doorgegroeid van persoonlijk begeleider naar senior begeleider binnen de divisie Specialistische Zorg. Ze werkt samen met haar team heel hard om het cliënten, die op leeftijd zijn, goed naar de zin te maken. “Mijn hart smelt als een cliënt, die zich verbaal niet kan uitdrukken, naar me lacht!”

  Lees het verhaal van Annebel
 3. Wanneer heb jij voor het laatst iemand écht aandacht gegeven?

  Tom, gestart als zij-instromer, werkt inmiddels 5 jaar bij Amarant. Hij helpt mensen met een licht verstandelijkie beperking en ernstige psychische problemen. Zijn doel is ervoor zorgen dat cliënten toewerken naar zelfstandigheid en een zo rustig en veilig mogelijk leven kunnen leiden. “Ik voel waardering vanuit cliënten. Het zorgen voor een ander is echt leuk om te doen.”

  Lees het verhaal van Tom
Kaart met locaties van Amarant