GOUD is als academische werkplaats in 2006 opgericht om met wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan de gezondheid van en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. GOUD heeft een voortrekkersrol in het doen van onderzoek naar een doelgroep die te maken heeft met een achterstand wanneer het gaat om de wetenschappelijke onderbouwing van de gezondheidszorg. Een onrechtvaardige achterstand, als je je bedenkt dat juist deze doelgroep veel en complexe gezondheidsproblemen kent.

Een brug tussen theorie en praktijk

GOUD vormt een brug tussen theorie en praktijk waarin onderzoekers en zorgprofessionals nauw samenwerken. Zo komen onderzoeksvragen tot stand na een landelijke inventarisatie van vragen die leven in de praktijk. De onderzoeken van GOUD zijn methodologisch sterk en hebben een kwantitatief karakter.

Onbeperkt gezond

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

    Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

    Lees het verhaal van Frans en Cees
  2. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud