ROC Tilburg en Amarant maken met Lokaal 013 samenwerking officieel

ROC Tilburg heeft een lokaal aan de Wandelboslaan helemaal ingericht als ontmoetingsplaats voor dagbesteding in de school door cliënten en studenten. De naam? Lokaal 013.

Lees dit nieuwsartikel

Feestelijke kick-off brancheopleiding Assistent Logistiek Amarant & Kringloper

De officiële kick-off van de opleiding Assistent Logistiek bij de Kringloper in Roosendaal is een feit. De brancheopleiding is gestart en dat hebben we afgelopen dinsdag 29 maart gevierd met taart en confetti. Want leren en jezelf ontwikkelen is niet alleen leuk en zinvol, het biedt onze cliënten ook meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Lees dit nieuwsartikel

Partners bouwen samen met bewoners aan Huis van de Wijk

Gageldonk krijgt een Huis van de Wijk, gevestigd aan het Piusplein op de begane grond en eerste verdieping van de Piushof. Een plek centraal gelegen; van, voor en door de wijk. Waar je buurtgenoten kunt ontmoeten. Waar je terecht kunt met een vraag. Waar je een helpende hand vindt. En waar je zelf aan de slag kunt met jouw ideeën. Partners die al jaren nauw betrokken zijn bij de wijk, dragen ook hun steentje bij aan het Huis van de Wijk. Ook Amarant werkt hieraan mee. Daarom zetten wij, samen met onze partners, vandaag woensdag 30 maart handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst. Samen met bewoners bouwen wij de komende tijd aan het Huis van de Wijk.

Lees dit nieuwsartikel

Peter van den Broek nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Peter van den Broek is per 1 mei 2022 benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van Amarant. Hij volgt daarmee Ronald Helder op, die tot aan zijn pensionering tijdelijk aanblijft als lid Raad van Bestuur totdat in opvolging is voorzien.

Lees dit nieuwsartikel

Sophie van den Bos doet de takeover

Vanaf aanstaande maandag neemt Sophie van den Bos ons Instagram account een week lang over. Sophie werkt binnen het EVA-team. Ben jij benieuwd naar de werkweek van Sophie? Volg dan vanaf maandag via @stichtingamarant op Instagram.

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover door Huub Dieltjens

Vanaf aanstaande maandag neemt Huub Dieltjens ons Instagramaccount over. Ben jij benieuwd hoe de werkweek van Huub er uit ziet? Kijk dan met ons mee via @stichtingamarant

Lees dit nieuwsartikel

Wie betaalt wat brochures 2022

Wanneer je woont bij Amarant en/of zorg en ondersteuning van ons krijgt, moet dit betaald worden. Maar wie betaalt wat? Hoe groot is het deel dat je zelf moet betalen? Een deel wordt door de overheid betaald en Amarant betaalt ook een deel van de kosten. De overheid bepaalt via de wet en richtlijnen welk deel jij zelf moet betalen.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant volgt aangescherpte regels voor groepsvervoer

Het RIVM en de vervoerders hebben aanscherpingen voor het groepsvervoer van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking aangekondigd. Vanaf uiterlijk 1 januari 2022 mogen taxi’s en bussen in dit groepsvervoer niet langer volledig bezet worden. Er hoort minimaal één lege zitplek tussen personen te zijn, behalve als er sprake is van vervoer van een ‘huishouden’. Gelukkig verwachten we niet al te veel impact voor cliënten.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant en Philadelphia trekken samen op met boostercampagne

Vandaag ontvangen ongeveer 100 cliënten van Philadelphia een boosterprik tegen het coronavirus. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking die wonen op locaties van Philadelphia in Noord-Brabant. Medisch personeel van Amarant geeft de prik. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we zijn blij dat we onze collega-organisatie hiermee kunnen ondersteunen”, zegt Patricia Smit, zorgdirecteur bij Amarant.

Lees dit nieuwsartikel