Mensen met hersenletsel hebben baat bij Hersenz

Na het oplopen van hersenletsel – door bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk – komt er een moment dat het gewone leven weer begint. Vaak blijkt pas dan hoe ingrijpend alles is veranderd. In die fase biedt het behandelprogramma van Hersenz uitkomst. Amarant biedt Hersenz aan in West-Brabant, op locaties in Breda en in Bergen op Zoom.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant tekent Greendeal 3.0

Samen werken aan duurzame zorg Donderdag, 25 mei zetten Ellen Vingerhoets (Directeur Services) en Jordy Comes (teammanager Wonen & Beheer) hun handtekening onder de Green Deal 3.0 ‘Samen werken aan duurzame zorg’.

Lees dit nieuwsartikel

Eerste aflevering podcast Amarant online!

‘k werk gelukkig bij Amarant. Dat is de titel van de splinternieuwe podcast van Amarant. Benieuwd naar wat werken in de gehandicaptenzorg nou zo leuk maakt? Dan zit je hier goed! De hosts Judy en Thijs spreken iedere aflevering met een collega over zijn of haar werk.

Lees dit nieuwsartikel

Onderzoek van GOUD gaat nieuwe fase in

Samen met Erasmus MC, Abrona en Ipse de Bruggen verbinden wij ons aan nieuw onderzoeksprogramma van GOUD.

Lees dit nieuwsartikel

Samenwerking Amarant Ouder-Kind met Sterk Huis Dana-Eos

Sinds enige tijd werken Amarant Ouder-Kind en Sterk Huis Dana-Eos samen in een pilot. Samen geven we vorm aan een intensief observatietraject waarin we kijken naar Goed Genoeg Opvoederschap.

Lees dit nieuwsartikel

G-Sportweekend: bomvol sportprogramma bij Amarant

Het is bijna zover: het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant! Op het Daniël de Brouwerpark in Tilburg vindt op 26, 27 en 28 mei het G-Sportweekend plaats. Zo worden er diverse sportevents aangeboden voor kinderen en volwassenen met én zonder een beperking gedurende dit weekend.

Lees dit nieuwsartikel

Goedbezochte informatiemarkt Dag van de Beroerte voorziet in een behoefte

Het leven houdt niet op bij het krijgen van een beroerte (CVA). Er zijn nog tal van mogelijkheden om het leven zo goed als mogelijk te hervatten. Dat bleek dinsdag 9 mei tijdens de Dag van de Beroerte van de CVA Ketenzorg West-Brabant en Tholen. Bij TWB Roosendaal lieten de samenwerkende zorgorganisaties op een informatiemarkt zien wat zij in huis hebben om mensen met een beroerte te helpen. En dat is meer dan veel bezoekers vooraf dachten.

Lees dit nieuwsartikel

Samenwerkende zorgorganisaties presenteren zich 9 mei op informatiemarkt

Een beroerte verandert van het een op het andere moment je leven. Het is dan belangrijk dat zorg niet alleen snel wordt opgestart, maar ook naadloos op elkaar aansluit. In de regio West-Brabant en Tholen werken dertien zorgorganisaties nauw samen in de CVA Ketenzorg. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat de lijnen tussen de organisaties kort zijn en dat er snel geschakeld wordt. Tijdens de Dag van de Beroerte op dinsdag 9 mei laten de zorgorganisaties zien wat zij allemaal in huis hebben om mensen met een beroerte (CVA) te helpen.

Lees dit nieuwsartikel

Uitnodiging Special Olympics Regionale Spelen Breda & Tilburg

Zondag 4 juni 2023 worden in Breda en Tilburg Regionale Spelen georganiseerd. De Special Olympics Regionale Spelen worden als testcase georganiseerd in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg.

Lees dit nieuwsartikel