Plek bij STEK: gezinsbehandeling thuis én bij Amarant

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Ook als de situatie complex is. Maar soms is er tijdelijk net iets meer nodig, om een ingrijpende, langdurige uithuisplaatsing te voorkomen. STEK is een behandeling voor kinderen en jongeren met als doel: een prettig en veilig thuis voor het hele gezin. Goed nieuws: op dit moment is er geen wachttijd voor onze locaties in Oisterwijk en Breda.

Lees dit nieuwsartikel

Kelly en Anita doen de takeover

Aanstaande maandag start de Instagram take-over door Kelly en Anita. Beide dames zijn werkzaam binnen TED (divisie jeugd).

Lees dit nieuwsartikel

Virtual Reality in de gehandicaptenzorg

De toepassing van Virtual Reality in de gehandicaptenzorg is allang geen toekomstmuziek meer. Tijdens een gratis webinar hebben we laten zien hoe Amarant deze ontwikkelingen toepast in de behandeling voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover door Artenzo Tilburg

Komende week is het de beurt aan Artenzo Tilburg. Zij verzorgen vanaf aanstaande maandag de Instagram takeover. Suzanne, Renate en Margo van Artenzo maken deel uit van een team van negen begeleiders die werkzaam zijn in Tilburg.

Lees dit nieuwsartikel

Takeover: Week tegen Kindermishandeling

Deze week gaan drie dames de takeover op Instagram verzorgen. Het is namelijk de Week tegen Kindermishandeling en dat vraagt om aandacht.

Lees dit nieuwsartikel

Joy van Kasteren doet de Instagram takeover

Deze week is het de beurt aan Joy van Kasteren. Joy heeft ontzettend veel zin de takeover en hoopt er een mooie week van te maken. "Ik werk als begeleider en ben daarnaast nog bezig met een studie. Ik neem jullie graag een week mee in onze mooie woning in Hilvarenbeek."

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover door IAG

Wij zijn Myriam, Ellemiek, Youandi en Vivian en samen vormen wij het team Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG), gericht op NAH (niet aangeboren hersenletsel). Wij werken allemaal als gezinsbehandelaar in gezinnen waar een ouder of kind NAH heeft. Wij doen mee aan de Instagram take-over omdat wij meer bekendheid willen geven aan ons team en graag willen laten zien wat wij kunnen betekenen in een gezin waar een ouder of kind NAH heeft opgelopen. Wij willen ons als team continu blijven ontwikkelen en vinden het daarom ook heel erg leuk om aan dit soort initiatieven mee te doen en uitdagingen aan te gaan!

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover door dagcentrum Liesbos

Deze week laten collega’s Stephanie en Susan hun werkweek zien. De twee dames willen laten zien dat ze heel veel super toffe activiteiten ondernemen. “We mogen een hele club mensen een fijne dag bezorgen, een plek waar ze kunnen genieten, leren en dingen kunnen ondernemen met elkaar,” aldus Susan.

Lees dit nieuwsartikel

Insta Takeover: Servicepunt Cliëntmedezeggenschap

Komende week is het de beurt aan het Servicepunt Cliëntmedezeggenschap. “Wij zijn het Servicepunt Clientmedezeggenschap. Bestaande uit twee coördinators: Miranda Burhenne en Eske Verhoeven. Wij werken samen met een team medewerkers die allen zorg ontvangen vanuit Amarant. Dit zijn: Tineke Bosse, Jose Rikken, Ben van Rossum, Corne Heesters, Arne Goudriaan, Malu Bekers, Melanie Hinten.”

Lees dit nieuwsartikel

De vlag is gehesen!

Het is vandaag Nationale Coming Out Day. Een dag die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat lhbtiq+'ers openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Lees dit nieuwsartikel