Nieuwe maatregelen bezoek, dagbesteding en meer (update)

Dinsdag 19 mei kondigde het kabinet aan dat de geplande versoepelingen voor 1 juni a.s. doorgang kunnen vinden. Ook de gehandicaptensector werd hierbij genoemd en dan specifiek het weer toestaan van bezoek, logeren en het opstarten van de dagbesteding. Deze versoepelingen zijn inmiddels vertaald naar onze eigen organisatie. Als Amarant dragen we een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze cliënten en medewerkers. Daarom hebben we gewerkt naar regelingen en afspraken op maat, waarbij de gezondheid van cliënten en medewerkers voorop staat en we rekening houden met het welzijn van cliënten.

Lees dit nieuwsartikel

Een compliment voor onze cliënten

Ronald Helder en Peter van den Broek van de Raad van Bestuur van Amarant hebben een videoboodschap opgenomen voor alle cliënten van Amarant.

Lees dit nieuwsartikel

GOUD ontwikkelt verkorte VB-Kwetsbaarheidsindex omtrent COVID-19

De Academische Werkplaats GOUD, bestaande uit het Erasmus MC en de zorgorganisaties Abrona, Amarant en Ipse de Bruggen, ontwikkelde versneld een verkort instrument voor AVG’s en huisartsen om de kwetsbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking te meten met COVID-19. Met deze verkorte VB-Kwetsbaarheidsindex biedt GOUD een alternatief voor de Clinical Frailty Scale die niet geschikt blijkt voor deze doelgroep.

Lees dit nieuwsartikel

Onderscheidende GHZ-commercial: ‘In onze sector bestaat het begrip afstand niet’

Met een indringende tv- en radiospot vraagt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in de eerste twee weken van mei landelijk aandacht voor een sector die anders is.

Lees dit nieuwsartikel

Een warme boodschap voor jullie

Namens al onze medewerkers en een aantal cliënten, een videoboodschap voor al onze cliënten en verwanten. Want we weten dat het moeilijk is.

Lees dit nieuwsartikel

Radio Social Label vandaag live!

Vandaag om 14.30u gaat Radio Social Label live! Met oa Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken in de uitzending om ons allen een hart onder de riem te steken. Geert van Kempen (initiatiefnemer) en Wouter Franken zijn ook bij de start aanwezig.

Lees dit nieuwsartikel

Nieuwe wet Donorregistratie

Met ingang van 1 juli 2020 geldt in Nederland een systeem van actieve donorregistratie. Iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar wordt geregistreerd in het Donorregister. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees dit nieuwsartikel

Jaarlijks G-Sportweekend Amarant 2020 uitgesteld tot september

Het bestuur van Stichting Samen Sporten Tilburg, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse G-Sportweekend, heeft besloten de editie van 2020 te verplaatsen naar 4, 5 en 6 september. Dit, vanwege het besluit van het kabinet van 23 maart om alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni te verbieden vanwege het coronavirus.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant opent cohort-afdeling in Rijsbergen

Amarant opent per vandaag een cohort-afdeling op haar locatie in Rijsbergen. De afdeling is bedoeld voor cliënten met een verstandelijke beperking, die besmet zijn met het coronavirus en die niet op de eigen woonlocatie of in het ziekenhuis kunnen verblijven.

Lees dit nieuwsartikel

Hoe gaan wij om met besmettingen binnen Amarant?

Nu de epidemie zich verder uitbreidt, is het aannemelijk dat er ook bij Amarant cliënten en/of medewerkers besmet raken met het coronavirus.

Lees dit nieuwsartikel