Waardecreatie door wetenschappelijk onderzoek

Om geluk en welzijn van onze cliënten te realiseren en te behouden, maken we gebruik van actuele wetenschappelijke inzichten. Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek is daarbij een belangrijk middel. In het jaarverslag 2020 geven we een beeld van de voortgang en resultaten van wetenschappelijk onderzoek in het afgelopen jaar binnen Amarant.

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover: persoonlijk begeleider Anke achter de knoppen

In de week van 5 april zit onze collega Anke Snoeren achter de knoppen van ons Instagram account. Ze is persoonlijk begeleidster en werkt al 30 jaar met heel veel plezier bij Amarant.

Lees dit nieuwsartikel

G-Sportweekend Amarant 2021 wordt Light event

Het bestuur van Stichting Samen Sporten Tilburg, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse G-Sportweekend, heeft besloten de editie van 2021 te verplaatsen naar september en of oktober van dit jaar. De stichting is op dit moment in overleg met haar partners om een aangepast aanbod te organiseren in 2021.

Lees dit nieuwsartikel

Maatregelen tegen corona blijven gelden

De besmettingen met het coronavirus in Nederland nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur i.p.v. 21.00 uur.

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover door Nienke: "Ik laat graag de veelzijdigheid van mijn werk zien"

Nienke van Vegchel is 35 jaar, moeder van zoon Lou en werkt als persoonlijk begeleider complexe zorgvragen op Trainingshuis Schoolstraat in Bavel. Daarnaast is ze coach van een ervaringsdeskundige. In de week van 22 maart neemt zij het Instagram account van Amarant over.

Lees dit nieuwsartikel

Tijdelijke aannamestop cliënten AVG-poli 18+

Op dit moment kunnen we helaas geen cliënten meer aannemen op de AVG-poli 18+. We verwachten dat de aannamestop minstens een half jaar gaat duren. Dat betekent dat aanmeldingen die tijdens deze aannamestop binnenkomen, op een wachtlijst worden geplaatst.

Lees dit nieuwsartikel

Klachtenfunctionaris cliënten Louis Gijzen neemt afscheid

Vrijdag 19 maart is de laatste werkdag van klachtenfunctionaris Louis Gijzen. Na een lange ziekteperiode ging Louis eind vorig jaar weer aan het werk. Maar met een duidelijk stip op de horizon; zijn pensionering. Nu neemt hij na 24 jaar afscheid van Amarant.

Lees dit nieuwsartikel

Beter passende jeugdhulp in een betaalbaarder zorgstelsel

Vanaf 2017 hebben de 15 gemeenten uit de regio Noordoost-Brabant de handen ineen geslagen om de jeugdhulp in de regio te transformeren. Het doel van de transformatie was om beter passende jeugdhulp te creëren, in een betaalbaar regionaal jeugdhulpstelsel. Uit de evaluatie eind 2020 is gebleken dat het transformatieproject zeer succesvol is verlopen.

Lees dit nieuwsartikel

Instagram takeover: Marieke laat ons kennismaken met serviceteam Zeeland

Kort geleden werd ons Instagram account overgenomen door collega Iris, die een inkijkje gaf in een week bij KDC Kobalt. Aankomende week is het de beurt aan Marieke Tielemans – Van Wanrooij, begeleidster bij serviceteam Zeeland. Zij laat ons vanaf 2 maart kennismaken met de werkzaamheden van het serviceteam en alles eromheen.

Lees dit nieuwsartikel

Persconferentie 23 februari

Gisteren werd er opnieuw een persconferentie gehouden. Daarin erkent de regering dat de coronamaatregelen veel vragen van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt.

Lees dit nieuwsartikel