Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen, afgekort: WMC|

Op 1 juli is de nieuwe wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (WMCZ 2018) ingegaan. Deze wet zegt dat organisaties als Amarant de inspraak en medezeggenschap van cliënten goed moet regelen.

Lees dit nieuwsartikel

Vacature: Lid raad van toezicht

We zoeken een nieuw lid voor de Raad van Toezicht, met aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid van zorg en -dienstverlening met ruime kennis van jeugd. Ben jij dit of ken je iemand in je netwerk? Delen van deze vacature stellen we op prijs!

Lees dit nieuwsartikel

Waardecreatie door wetenschappelijk onderzoek

Amarant vindt het belangrijk om de best passende zorg te bieden en om de kwaliteit van deze zorg continu te verbeteren. Daarom initieert Amarant veel initiatieven rondom kennis en onderzoek.

Lees dit nieuwsartikel

Jaarlijks G-Sportweekend Amarant 2020 uitgesteld tot mei 2021

Het jaarlijkse Amarant G-Sportweekend is verplaatst naar 21, 22 en 23 mei 2021. De maatregelen die genomen moeten worden vanwege het coronavirus zorgt ervoor dat de organisatie dit besluit moest nemen.

Lees dit nieuwsartikel

Bezoekregeling versoepelt

Wat fijn dat de bezoekregeling is versoepeld. Natuurlijk blijven we voorzichtig. De bestaande maatregelen blijven gelden.

Lees dit nieuwsartikel

Jaarverslag GOUD 2019: Betere zorg door meer kennis

Met wetenschappelijk onderzoek draagt Amarant als partner van GOUD bij aan de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Lees dit nieuwsartikel

Waar werk gelukkig maakt!

Het leven van onze cliënten elke dag een stukje mooier en makkelijker maken. Daar worden wij gelukkig van!

Lees dit nieuwsartikel

Corona-regels per divisie uitgewerkt

De nieuwe regels die binnen Amarant gelden voor o.a. de bezoekregeling, dagbesteding, de mogelijkheid voor cliënten om te logeren of op vakantie te gaan, zijn met ingang van juni per divisie uitgewerkt.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant, Combinatie Jeugdzorg en GGzE bundelen krachten in Intersectoraal FACT-team Jeugd

Amarant, Combinatie Jeugdzorg en GGzE bundelen krachten in het Intersectoraal FACT-team Jeugd in de regio Zuidoost-Brabant. Het team richt zich op kinderen, jongeren en gezinnen met complexe opvoed- en opgroeiproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking.

Lees dit nieuwsartikel

Een compliment voor onze cliënten

Ronald Helder en Peter van den Broek van de Raad van Bestuur van Amarant hebben een videoboodschap opgenomen voor alle cliënten van Amarant.

Lees dit nieuwsartikel