Leren, ontwikkelen & innoveren

Amarant is een lerende organisatie. Dus ook jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en aan te vullen, hebben we ons eigen opleidingscentrum: de Amarant Academie. Hier bieden wij uitgebreide trainings- en opleidingsprogramma’s aan, die we afstemmen op de individuele, functionele en vakinhoudelijke vraag én op de ontwikkeling van een team en/of de organisatie. Zo bieden we ook de beste zorg voor onze cliënten.

Iedere dag met plezier naar je werk

Bij Amarant doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij iedere werkdag een 8 of hoger geeft. Aandacht en verbinding staan centraal. Daarom hebben we in ons strategisch HR-beleid voor de komende jaren een aantal speerpunten benoemd: duurzame inzetbaarheid en werkplezier, instroom en behoud, leren, ontwikkelen & innoveren en leiderschap. ‘Groot denken, klein doen’ is ons motto waarmee wij de komende jaren met vertrouwen tegemoet treden. Met kleine haalbare stappen vooruit maken we samen onze grote ambities waar!

Allemaal Amarant

Ondanks dat onze mensen en locaties soms heel verschillend ogen, zijn we allemaal Amarant. Verbindend, nieuwsgierig en lef zijn kernwaarden die richting geven aan ons denken en doen. Iedereen die iets kan toevoegen als collega, stagiair of vrijwilliger is welkom. We hebben uitdagende banen in heel Noord-Brabant op mbo-, hbo- en wo-niveau. Vast of flexibel, voor jong en oud, voor mensen uit allerlei culturen, met ervaring binnen of buiten de zorg. Bovendien zijn we een sociaal ondernemer, die graag investeert in mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Benieuwd of we ook voor jou een mooie kans hebben?

 

Bekijk vacatures

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Wanneer heb jij voor het laatst iemand iets nieuws geleerd?

  Ineke heeft passie voor haar vak, voor haar cliënten en voor Amarant, waar ze al 40 jaar actief is. Ervoor zorgen dat cliënten goed in hun vel zitten, vindt ze het mooiste wat er is. “Iedereen is anders en heeft andere begeleiding nodig. Bij de een is dat het in stand houden van vaardigheden die ze beheersen, bij de ander is het toewerken naar meer integratie in de maatschappij."

  Lees het verhaal van Ineke
 2. Wanneer heb jij voor het laatst iemand laten schaterlachen?

  Annebel is 29 jaar, werkt alweer 12 jaar bij Amarant en is doorgegroeid van persoonlijk begeleider naar senior begeleider binnen de divisie Specialistische Zorg. Ze werkt samen met haar team heel hard om het cliënten, die op leeftijd zijn, goed naar de zin te maken. “Mijn hart smelt als een cliënt, die zich verbaal niet kan uitdrukken, naar me lacht!”

  Lees het verhaal van Annebel
 3. Wanneer heb jij voor het laatst iemand écht aandacht gegeven?

  Tom, gestart als zij-instromer, werkt inmiddels 5 jaar bij Amarant. Hij helpt mensen met een licht verstandelijkie beperking en ernstige psychische problemen. Zijn doel is ervoor zorgen dat cliënten toewerken naar zelfstandigheid en een zo rustig en veilig mogelijk leven kunnen leiden. “Ik voel waardering vanuit cliënten. Het zorgen voor een ander is echt leuk om te doen.”

  Lees het verhaal van Tom