Kwaliteit van zorg
Het kwaliteitsbeleid van Amarant is gebouwd op sterke pijlers. We kijken altijd naar wat beter kan en passen het beleid aan wanneer dat nodig is.
Kwaliteitsrapport 2021 'Samen anders doen'
Samen zetten we in 2021 alle zeilen bij. Een jaar waarin we nog steeds met corona te maken hadden, maar waarin we ook vooruit keken. We leverden continuïteit van zorg tijdens een pandemie en beschreven onze toekomstvisie in het strategisch kader. We gaan anders werken, meer vanuit eenvoud en verbinding. In 2021 zijn de eerste stappen gezet richting deze nieuwe werkwijze. Met het Kwaliteitsrapport 2021 ‘Samen anders doen’ blikken we terug op 2021 en kijken we vooruit.
Keurmerken
Amarant is gecertificeerd op basis van de kwaliteitsnormen ISO 9001:2015. Dit is de internationale norm voor beoordeling van het kwaliteitsmanagementsysteem. Hierin staan eisen gedefinieerd die gesteld worden aan organisaties in zorg en welzijn. In de ISO zijn wet- en regelgeving, sectorspecifieke normen, praktijkrichtlijnen en risicomanagement opgenomen.
Het certificaat is geldig voor de volgende scope: het bieden van zorg, behandeling en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel in iedere levensfase binnen de divisie Jeugd, Sociaal Domein, ondersteunende diensten en (para)medische diensten.
Toezichthouders
Er zijn verschillende partijen die toezicht houden op de kwaliteit van de zorg en ondersteuning die Amarant biedt. Hieronder een overzicht van deze toezichthouders per wetgeving inclusief een link naar de website voor meer informatie.
Wetgeving | Toezichthouder |
Wlz (Wet langdurige zorg) | |
Jw (Jeugdwet) | Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd |
Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) | Regio Midden- en Noordoost Brabant: GGD Hart voor Brabant Regio West Brabant: GGD West-Brabant Regio Zuidoost Brabant: GGD Brabant-Zuidoost |
Ervaringen bij Amarant
Ervaringsverhalen
-
Octavia: "Nu kan ik weer 100 procent mama zijn"
De drie kinderen van Octavia (34) woonden een tijdje bij STEK in Oisterwijk. Daardoor kon Octavia in de tussentijd aan zichzelf werken. “STEK voelde meteen heel veilig en cosy.”
Lees het verhaal van Octavia -
"De oude Ruud zit daarbinnen nog"
In 1994 krijgt Ruud Rampen (dan 49) een hersenbloeding. Een fraaie journalistieke carrière wordt daarmee in de knop gebroken. Met hulp van zijn vrouw Marie-Louise komt hij er gelukkig langzaam weer bovenop. Nu woont hij in een appartement van Amarant in Bergen op Zoom.
Lees het verhaal van Ruud en Marie-Louise -
Marloes en Carlijn groeiden op met een meervoudig beperkt zusje
Nee, gemakkelijk was het niet altijd om op te groeien in één gezin met de meervoudig beperkte Roos. Maar Marloes (20) en Carlijn (18) Monster uit Prinsenbeek én hun ouders hebben inmiddels wel geleerd om erover te praten.
Lees het verhaal van Marloes en Carlijn
Blijf op de hoogte van Amarant
Nieuws
-
Verbod discriminatie om handicap of seksualiteit in grondwet
-
Intensieve krachttraining haalbaar bij volwassenen met een verstandelijke beperking
-
Samenwerking in Hart van Brabant: Crossroads staat voor je klaar!
-
Spiegelgesprek bij het Intersectoraal FACT-team Jeugd
-
Expositie Tilburg meets Breda te zien bij ARTenZO