Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

 1. Thuis en op de groep werken aan het hervinden van gezinsbalans

  Fealynn is een leuke meid van 14 die zelf heel goed weet wat ze wil. Die duidelijke eigen mening zorgde thuis steeds vaker voor problemen. Omdat de situatie op een gegeven moment onhoudbaar werd, dreigde zelfs volledige uithuisplaatsing. Die kon gelukkig worden afgewend door Fealynn aan te melden voor Deeltijdbehandeling in Oss, een initiatief van Koraal en Amarant.

  Lees het verhaal van Fealynn
 2. Samen anders doen | Lia Vugts

  Via het interne platform voor medewerkers heeft Lia een tijd geleden de oproep voorbij zien komen dat er gezocht werd naar ambassadeurs binnen Amarant. Na enige twijfel heeft ze zich via een sollicitatie aangemeld. Dit was voor Lia de perfecte kans om de manier van werken op de Veldhovenring 79 te promoten.

  Lees het verhaal van Lia
 3. Senior Begeleider Eva Haazen: iedere dag is weer anders in de zorg

  Eva Haazen is als senior begeleider werkzaam op Hofke 4 in Rijsbergen. Een voorziening waar mensen met een verstandelijke beperking en complex gedrag worden begeleid. Eva heeft al een mooie loopbaan achter de rug bij Amarant: Ze begon ooit als stagiaire in Rijsbergen en is niet meer weggegaan. “Het is belangrijk om eerst ervaring op te doen in verschillende functies en op verschillende voorzieningen.”

  Lees het verhaal van Eva
 4. Dorien & Jannie bieden ambulante begeleiding aan mensen met een beperking

  Mensen die psychische problemen hebben, ouderdomsproblematiek, een verslaving of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De doelgroep cliënten die ondersteunt wordt door de begeleiders van het team van Ambulante ondersteuning Tilburg Oud-Zuid is zeer divers en uiteenlopend. De cliënten, in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, wonen zelfstandig, maar kunnen toch dat steuntje in de rug vanuit Amarant goed gebruiken.

  Lees het verhaal van Dorien & Jannie
 5. Het Pastoor Pottersplein: ontdek de humor

  Bij binnenkomst bij woonvoorziening Pastoor Pottersplein in Breda vallen meteen de warme gele muren op. Zacht groen zijn de gangen op de bovenverdieping. Vroeger was deze woonvoorziening een huishoudschool. Er wonen veertien volwassen cliënten op de boven- en benedenverdieping samen, elk in hun eigen appartement. Zij worden o.a. begeleid door Nadja & Marieke.

  Lees het verhaal van Nadja & Marieke
 6. Ronald Helder neemt na 32 jaar afscheid bij Amarant

  Ronald Helder herinnert zich zijn eerste werkdag bij Amarant nog goed. ”Dat was in september 1990 op Piusoord, nu Daniël de Brouwerpark. Bij mijn rondleiding zag ik hele mooie, maar ook ellendige dingen. Ik zag de betrokkenheid bij de begeleiding maar ook de enorme onmacht, vooral bij de zorg voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

  Lees het verhaal van Ronald
 7. "Het is tijd om aan mezelf te gaan werken"

  Samen anders doen, een zin die je vaak terug hoort bij Amarant. Waarom? Omdat we de zorg en ons werk nu steeds vaker anders organiseren. Dit willen we én moeten we doen om persoonsgerichte zorg te kunnen blijven bieden. Al deze mooie voorbeelden willen we graag met je delen. Daarom deze keer het verhaal van Carla Konings. Carla is 16 jaar geleden begonnen in de huishouding bij Amarant en doet nu de opleiding Social Work.

  Lees het verhaal van Carla
 8. Collega’s zijn heel belangrijk voor mij

  Rayliceson (26) komt binnen met een brede glimlach op zijn gezicht. Bij Bidfood, de online horecagroothandel van Nederland, heeft hij het helemaal naar zijn zin. En dat is te zien. Samen met zijn collega Adriaan en jobcoach Maddy, die werkt vanuit Opmaat Brabant, vertelt hij vol enthousiasme over zijn werk. “Ik ben trots dat ik zover ben gekomen.”

  Lees het verhaal van Ray
 9. Petra: “Ik wil een stem hebben voor degenen die dat niet goed kunnen”

  Het is deze week de Week tegen de Kindermishandeling. Een week die in het teken staat om samen de veiligheid van kinderen te vergroten. Want gemiddeld gezien zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. En dat is er één te veel. Wij spreken met Petra van den Hout, vroeger zelf slachtoffer. Nu is Petra een opgeleide ervaringsdeskundige voor Amarant. “Ik heb al het negatieve om weten te zetten naar het positieve.”

  Lees het verhaal van Petra
 10. Samen anders doen | Isis Mol

  Binnen Amarant staat samen anders doen centraal. Isis deelt haar ervaring als zorgondersteuner binnen Amarant.

  Lees het verhaal van Isis
 11. Samen anders doen | Sofi van Velzen

  Binnen Amarant staan ouders en begeleiders samen in verbinding door allebei zorg te dragen voor onze cliënten. Door zo af en toe het zorgmoment over te nemen of een ronde te wandelen, wordt de druk op de zorg eventjes wat minder gemaakt. Sofi vertelt over haar bijdrage in de zorg.

  Lees het verhaal van Sofi
 12. Sandra: “Als je ziet hoe een cliënt weer kan groeien, dan denk ik wauw…daar doe je het voor!”

  Op de Enclaveberg in Roosendaal wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in de leeftijd van 26 tot 71 jaar. We gaan in gesprek met medewerker Sandra de Haan (45), een geboren zorgprofessional met ruim 20 jaar ervaring in het vak. Inmiddels is ze alweer meer dan een jaar met veel plezier werkzaam binnen de Enclaveberg in de functie van persoonlijk begeleider.

  Lees het verhaal van Sandra