Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

 1. Sandra: “Als je ziet hoe een cliënt weer kan groeien, dan denk ik wauw…daar doe je het voor!”

  Op de Enclaveberg in Roosendaal wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in de leeftijd van 26 tot 71 jaar. We gaan in gesprek met medewerker Sandra de Haan (45), een geboren zorgprofessional met ruim 20 jaar ervaring in het vak. Inmiddels is ze alweer meer dan een jaar met veel plezier werkzaam binnen de Enclaveberg in de functie van persoonlijk begeleider.

  Lees het verhaal van Sandra
 2. Jeroen: “Bij elke cliënt laat autisme zich op een andere manier zien.”

  Jeroen Geutskens kwam tijdens zijn bijbaan binnen de thuiszorg in aanraking met een Amarant medewerker en de doelgroep autisme. Deze doelgroep sprak hem direct aan: “Bij elke cliënt laat de stoornis in het autisme spectrum zich anders zien. Bij de één zit dit vooral op de emotie, bij de ander brengt dit vooral in de dagelijkse handelingen moeilijkheden met zich mee. Het blijft een mooie uitdaging voor mij als begeleider hoe ik daar het beste op in kan springen.”

  Lees het verhaal van Jeroen
 3. "Ik doe hier alleen maar leuke dingen”

  Hondenbrokjes sorteren, inpakken en er een kaartje bij doen. Dat zijn een aantal werkzaamheden waar Roy (27) zich vijf dagen in de week mee bezig houdt.

  Lees het verhaal van Roy
 4. Ik ben meer uit mijn schulp gekropen

  Samen eten, praten en ontspannen: dat is het idee achter Avondje Uit 013, een wekelijks terugkerende activiteit voor jongeren en jongvolwassenen (16-36 jaar) met behoefte aan nieuwe of meer sociale contacten. Chris (31) is een van de vaste bezoekers van de ‘Vrijdagmiddag Pub’. “Ik heb al veel vrienden gemaakt hier.”

  Lees het verhaal van Chris
 5. Ontmoeten & Zo verbindt ouders

  Gehoord en gezien worden. Een gevoel van her- en erkenning. Dát is waar veel ouders behoefte aan hebben. Daarom organiseert Amarant onder de naam Ontmoeten & Zo maandelijks themabijeenkomsten in Breda en Tilburg voor ouders met zorgintensieve kinderen. Hatice is al jaren een vaste bezoeker van Ontmoeten & Zo. “Voor mij voelt het als thuiskomen.”

  Lees het verhaal van Hatice
 6. Chantal: “Hamerstraat 1-3 is echt mijn thuis geworden”

  Op Hamerstraat 1-3 wonen 13 cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) én complexe gedragsproblemen, in de leeftijd van 21 tot 65 jaar. We lopen mee met Chantal Konings-Vaes (37). Zij werkt al zo’n tien jaar binnen deze voorziening, gelegen op het mooie Daniël de Brouwerpark in Tilburg. Inmiddels alweer vier jaar in de functie van senior begeleider en kent dus alle ins en outs.

  Lees het verhaal van Chantal
 7. Ontdek de Leuvenaarstraat: "Deze doelgroep is puur en direct"

  Levi van der Hum is 40 jaar en werkt als Senior begeleider aan de Leuvenaarstraat in Breda. Inmiddels is hij al ruim 13 jaar werkzaam bij Amarant en heeft hij geen plannen om te stoppen. Sterker nog: Levi heeft het ontzettend naar zijn zin en gaat nog steeds iedere dag met plezier naar zijn werk. Daarnaast is hij altijd op zoek naar enthousiaste (persoonlijk) begeleiders ter versterking van het team. Benieuwd naar het werken op deze locatie?

  Lees het verhaal van Levi
 8. Marja helpt bewoners bij een fijne en comfortabele oude dag

  Marja is woonbegeleider op de locatie Annevillelaan in Ulvenhout. Hier wonen cliënten tussen de 60 en 90 jaar met een lichte tot matig verstandelijke en/of fysieke beperking. “In een team van (persoonlijk) begeleiders, assistent begeleiders en mensen van de dagbesteding zorgen we ervoor dat de dag zo prettig mogelijk verloopt voor de ouderen.”

  Lees het verhaal van Marja
 9. “Binnen mijn team voel ik respect voor mijn geloof”

  Zakaria Sebbar werkt als persoonlijk begeleider complexe zorg op Spie 2, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag. Hij is moslim en voelt binnen het team respect voor zijn geloof. Iets waar hij trots op is.

  Lees het verhaal van Zakaria
 10. We zijn er als gezin sterker uitgekomen

  Janna (21) heeft van kinds af aan moeite met het aanvoelen en aangeven van haar grenzen. Samen met haar ouders Patricia en Leon heeft ze enorme baat gehad bij Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling.

  Lees het verhaal van Janna
 11. Tim werkt met cliënten aan de best mogelijke versie van zichzelf

  Tim van Aert (26) liep als tiener al stage bij Amarant. Na een korte omzwerving is hij terug op het oude nest. En als het aan hem ligt, werkt hij over tien jaar nog steeds op dezelfde plek, met dezelfde (en nieuwe!) collega’s en dezelfde groep cliënten. Tim is persoonlijk begeleider op de Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda en werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

  Lees het verhaal van Tim
 12. Brooklyn: "Ik vind mezelf echt een goede moeder"

  Eind 2020 beviel Brooklyn van haar zoontje Devon, die door zijn beperking (het syndroom van Down) extra zorg nodig heeft. Bij Amarant Ouder-Kind leert Brooklyn alles over de opvoeding én (via de module Hechting) over de belangrijke band tussen moeder en kind.

  Lees het verhaal van Brooklyn