Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

  1. “Als ik hier binnen loop, voel ik mijzelf meteen thuis.”

    Een opleiding tot verpleegkundige, een opleiding tot maatschappelijke zorg en vervolgens binnen Amarant van voorziening naar voorziening hoppen. Dat is de ervaring die Liesje op dit moment heeft bij Amarant. Momenteel is ze al 11 jaar op een vaste voorziening werkzaam. Alleen dat is in het verleden wel eens anders geweest.

    Lees het verhaal van Liesje
  2. “We vullen elkaar aan daar waar nodig.”

    Sinds 2009 is Nikki werkzaam binnen Amarant. Na haar afstuderen was ze blij dat ze een baan had gevonden binnen een organisatie die bij haar past. Inmiddels heeft ze verschillende locaties op het Daniël de Brouwerpark in Tilburg gezien. Uiteindelijk heeft ze op Spie 4 wel haar plek gevonden.

    Lees het verhaal van Nikki
  3. Ik ben een bezige bij dus stilzitten zit er bij mij niet in

    Han Oostenenk is een vrijwilliger pur sang. Haar vriendelijke verschijning zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak voelt bij haar. Bescheiden én kennis van de zorg, maar bovenal een heel fijn mens. Hoogste tijd om eens met Han in gesprek te gaan.

    Lees het verhaal van Han
  4. Emma: “Ik ben trots dat ik, ondanks alles, nog steeds met beide benen op de grond sta."

    Emma kwam in aanraking met de wet vanwege straatberoving. Samen met Amarant begon Emma aan een traject van groei, ondersteuning en hernieuwde hoop. “Ik vind het heel fijn dat Amarant mij een kans wilde geven.”

    Lees het verhaal van Emma
  5. Resit: “Vreugde delen, dat brengt mensen bij elkaar.”

    Resit werkt sinds september 2023 als geestelijk verzorger met een Islamitische achtergrond bij Amarant. “Ik richt me op iedereen die hulp nodig heeft, met of zonder Islamitische achtergrond.”

    Lees het verhaal van Resit
  6. De kracht van lichttherapie

    Sommige cliënten ervaren somberheid of depressieve gevoelens, zeker tijdens de donkere dagen. Lichttherapie kan dan uitkomst bieden, zoals blijkt uit onderzoek van GOUD. Het is niet alleen veilig, maar ook eenvoudig toe te passen. ‘Het is mooi dat deze therapie bestaat’, vertelt Mirjam Zijlmans, gedragskundige en beleidsadviseur wetenschappelijk onderzoek.

    Lees het verhaal van Goud
  7. Davey maakt anderen enthousiast

    Andere mensen enthousiast maken en er voor zorgen dat ze een leuke dag hebben, dat deed Davey altijd al. Inmiddels bezorgd hij ook cliënten binnen Amarant een extra glimlach op het gezicht.

    Lees het verhaal van Davey
  8. Els van der Sanden heeft het hart op de goede plek

    Els heeft een tijdje geleden haar pensioen leeftijd bereikt. Ondanks dat ze eigenlijk nog helemaal niet wilde stoppen met werken, werd uiteindelijk ook van haar verwacht dat ze met pensioen zou gaan. Haar hart ligt bij Amarant, daarom heeft ze het tot op de dag van vandaag nog niet losgelaten.

    Lees het verhaal van Els
  9. “Alles wat je doet heeft een gevolg, zowel positief als negatief.”

    Wanneer je eigenlijk al weet dat je bij Amarant wil gaan werken, maar aan de andere kant ook zeker geen mensen wil verzorgen. Wat doe je dan? De mogelijkheden ontdekken of toch kiezen voor iets anders? Melissa koos op jonge leeftijd voor zekerheid en ging bij haar vader werken. Toch vond ze de verhalen van haar vrienden en kennissen over Amarant nog steeds interessant.

    Lees het verhaal van Melissa
  10. Vrijwilliger Paul betekent graag iets voor een ander

    Wat als je al jaren werkzaam bent bij een organisatie, maar het werk vanwege ziekte moet laten liggen? Dat overkwam Paul. Hij vertelt hoe hij nu voldoening haalt uit het doen van vrijwilligerswerk bij Amarant.

    Lees het verhaal van Paul
  11. Betty: vrijwilliger in hart en nieren

    Zonder dat je zelf actief op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kan het altijd via iemand in het netwerk op je pad komen. Zo ook bij Betty, van eerst een paar uur in de week is haar vrijwilligerswerk uiteindelijk uitgelopen tot een werkend contract.

    Lees het verhaal van Betty
  12. "De mannen van Bosstraat 5-7 zoeken jou!"

    De mannen van Bosstraat 5-7. Ja, inderdaad, op deze woonvoorziening wonen enkel mannen. Niet omdat er geen vrouwen mogen wonen, gewoon, omdat het toevallig zo gelopen is. Wat wel iets gemêleerder is, is het team van Bosstraat 5-7. Dat bestaat uit mannen, vrouwen, oudere én jongere medewerkers. Wat bij hen voorop staat? Ervoor zorgen dat iedereen een fijne dag heeft. Zowel de bewoners als de medewerkers.

    Lees het verhaal van Manon