Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

 1. Verzorgen en begeleiden op Daniël de Brouwerstraat 3

  Bij Amarant kun je werken met veel verschillende doelgroepen. Op Daniël de Brouwerstraat 3 wonen vooral ouder wordende cliënten met complexe zorg. De cliënten zijn ernstig of zeer ernstig beperkt, maar met het team kunnen ze voor hen een zo fijn mogelijk leven creëren. Twee van de collega’s die daarvoor zorgen zijn persoonlijk begeleiders Wendy van der Borg en Sylvana Arens-Spijkers.

  Lees het verhaal van Wendy
 2. “Zelfs nu ben ik nog niet uitgeleerd. Je kan jezelf altijd blijven ontwikkelen”

  De binnenkomst op Spie 8-10 beschrijft al gelijk hoe een dag van persoonlijk begeleider Debby eruit kan zien. “Vandaag had ik eigenlijk een administratie dag ingepland voor mijzelf. Maar vanwege een zieke collega sta ik nu alsnog op de groep te helpen.”

  Lees het verhaal van Debby
 3. “Als ik er ben hebben de zorgmedewerkers hun handen vrij”

  Dat we veel baat hebben bij vrijwilligers in de zorg is inmiddels bekend. Daarom delen we graag het succesverhaal van Ilona, vrijwilligster op Logeerhuis ’t Dijkje in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ilona
 4. Een spontaan feestje op het balkon? Op Hofke 4 is niets te gek!

  “Als je op een groep wil werken waar het echt heel gezellig is, het team voor elkaar klaar staat en waar veel gewoon kan, dan moet je echt bij ons op Hofke 4 komen kijken.” Senior begeleider Veerle is sinds half juli 2023 werkzaam op Hofke 4 in Rijsbergen.

  Lees het verhaal van Veerle
 5. Werken in een team dat wel houdt van een grapje?

  “Een gemêleerde groep cliënten, ouder wordend met syndroom van down en complex gedrag met borderline. We hebben een afwisselende groep, dat maakt het werk uitdagend en ook zeker leuk!” Margriet den Hartog is al 18 jaar werkzaam binnen Amarant. Sinds mei 2020 is ze werkzaam als senior op Boerderijstraat 12-14 op het Daniël de Brouwerpark in Tilburg.

  Lees het verhaal van Margriet
 6. Biesveld 5: het bijzondere stukje Rijsbergen

  Femke de Graauw is 42 jaar en werkt al 22 jaar bij Amarant. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ze heeft het naar haar zin. Al die tijd werkt Femke vanuit Rijsbergen. De laatste vijf jaar bij Biesveld 5. Een locatie nét buiten het terrein die er toch helemaal bij hoort. “Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar oh zo leuk.”

  Lees het verhaal van Femke
 7. Werken als begeleider is het leukste wat er is!

  Het enthousiasme spat van Pascal de Jong af. Dat ze nog maar 20 jaar is zou je niet zeggen. Zeker niet wanneer je haar, helemaal in haar element, aan het werk ziet. Pascal werkt op Gouwberg 9A in Rijsbergen als begeleider.

  Lees het verhaal van Pascal
 8. Samen anders doen | Mike bij Hofke 3

  Wat doe je wanneer er extra handen nodig zijn, er geen personeel ingehuurd kan worden en er niet voldoende vrijwilligers zijn? Dan ga je net als de manager bij Hofke 3 out of the box denken!

  Lees het verhaal van Mike
 9. “Pesten zie ik als een mishandeling en zinloos geweld”

  Binnen Amarant werken verschillende ervaringsdeskundige. Dit zijn mensen die cliënt zijn (geweest) bij Amarant. Zij kunnen anderen helpen door het delen van hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Een ervaringsdeskundige helpt niet alleen cliënten van Amarant. Ook familie of medewerkers van een voorziening in de wijk zijn welkom. Het delen van persoonlijke verhalen helpt. Als cliënt voel je je niet alleen en word je serieus genomen.

  Lees het verhaal van Melanie
 10. Bezige bij Tanja gaat ook in haar werk voor goud

  Ervaringsdeskundigen zijn onmisbaar voor Amarant. Deze ervaringsdeskundigen zijn cliënten die een opleiding hebben gevolgd om hun persoonlijke verhalen en ervaringen te delen. Om op die manier anderen te kunnen ondersteunen en adviseren. Tanja Baremans is ervaringsdeskundige bij Amarant. Samen met haar coach Nienke van Vegchel beleeft ze veel mooie momenten. “Ik help mensen, inspireer ze en laat ze een stem hebben”, vertelt Tanja.

  Lees het verhaal van Tanja
 11. Samen anders doen | Verwanten Gouwberg 9

  Hoe kun je cliënten toch dat beetje extra geven, zonder dat hier extra personeel voor ingezet wordt? Op Gouwberg 9 in Rijsbergen sprongen enthousiaste ouders bij om activiteiten aan te blijven bieden. “José, de moeder van cliënt Thomas, is één van de ouders die al jaren roept dat wanneer ze iets voor ons kan betekenen, we bij haar aan de bel moeten trekken”, aldus Linda, senior begeleider.

  Lees het verhaal van Josée
 12. Bij Hamerstraat 2 voel je je thuis

  Bij Hamerstraat 2 is het een gezellige bedoeling. Er is een cliënt aan het kleuren, twee cliënten kijken Pluk van de Petteflet en weer een ander drinkt een bakje koffie. Ik hoor wat gegrinnik en gelach en merk dat er een fijne sfeer hangt op deze voorziening. Mooie nieuws? De locatie zoekt versterking!

  Lees het verhaal van Sander