Ervaringsverhalen

Ervaringen bij Amarant.

 1. Tim werkt met cliënten aan de best mogelijke versie van zichzelf

  Tim van Aert (26) liep als tiener al stage bij Amarant. Na een korte omzwerving is hij terug op het oude nest. En als het aan hem ligt, werkt hij over tien jaar nog steeds op dezelfde plek, met dezelfde (en nieuwe!) collega’s en dezelfde groep cliënten. Tim is persoonlijk begeleider op de Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda en werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

  Lees het verhaal van Tim
 2. Brooklyn: "Ik vind mezelf echt een goede moeder"

  Eind 2020 beviel Brooklyn van haar zoontje Devon, die door zijn beperking (het syndroom van Down) extra zorg nodig heeft. Bij Amarant Ouder-Kind leert Brooklyn alles over de opvoeding én (via de module Hechting) over de belangrijke band tussen moeder en kind.

  Lees het verhaal van Brooklyn
 3. Logeren met je eigen zorgverlener

  Fijn logeren, maar wel met alle persoonlijke zorg en aandacht die je nodig hebt. Tot voor kort was dit niet mogelijk voor Josephine (17), een jonge meid met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB).

  Lees het verhaal van Josephine
 4. Dex: “De begeleiding helpt me écht vooruit”

  Voor jongeren met autisme is het vaak lastig om hun weg te vinden op school en in het leven van alledag. Dex krijgt vanuit Amarant begeleiding bij het creëren van meer houvast.

  Lees het verhaal van Dex
 5. Een creatieve en mentale boost voor Mario

  Bij de NWE Werkplaats in de Spoorzone ontwikkelde Mario (24) zijn creativiteit én hervond hij zijn motivatie. “De Spoorzone zorgt voor een lach op mijn gezicht die ik lang niet heb gehad.”

  Lees het verhaal van Mario
 6. “Wij helpen het gezin bij het vinden van een nieuwe balans”

  Stel je voor, door een plotselinge gebeurtenis verandert het functioneren van je hersenen. Door bijvoorbeeld een val, een ongeluk, een beroerte, hersenbloeding of hersentumor. Van die ene op andere dag verandert alles, het leven wordt niet meer zoals het was. We spreken ook wel van een breuk in de levenslijn. Team Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) hersenletsel helpt het gezin bij het vinden van een nieuwe balans.

  Lees het verhaal van Team Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Hersenletsel
 7. Miranka liep hersenletsel op na een ongeluk

  Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft vaak een enorme impact op iemands leven. Miranka Bogers overleefde een frontaal ongeluk en kampt nog dagelijks met de gevolgen daarvan.

  Lees het verhaal van Miranka
 8. "Wij geven niet op"

  Mensen die dakloos zijn, psychische problemen hebben, verslaafd zijn of overlast verzorgen: Team Bemoeizorg Tilburg zoekt ze actief op. “Onze cliënten mijden de reguliere zorg. Wij proberen hen met veel liefde en geduld te bewegen om hulp te accepteren”, vertellen hulpverleners Pierre en Ingrid.

  Lees het verhaal van Team Bemoeizorg
 9. Sandra: ‘Als ervaringsdeskundige kan ik nu anderen helpen’

  Als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme voert Sandra (29) gesprekken met cliënten en hun ouders en geeft ze op scholen voorlichting over wat autisme precies is.

  Lees het verhaal van Sandra
 10. Marloes en Carlijn groeiden op met een meervoudig beperkt zusje

  Nee, gemakkelijk was het niet altijd om op te groeien in één gezin met de meervoudig beperkte Roos. Maar Marloes (20) en Carlijn (18) Monster uit Prinsenbeek én hun ouders hebben inmiddels wel geleerd om erover te praten.

  Lees het verhaal van Marloes en Carlijn
 11. "De oude Ruud zit daarbinnen nog"

  In 1994 krijgt Ruud Rampen (dan 49) een hersenbloeding. Een fraaie journalistieke carrière wordt daarmee in de knop gebroken. Met hulp van zijn vrouw Marie-Louise komt hij er gelukkig langzaam weer bovenop. Nu woont hij in een appartement van Amarant in Bergen op Zoom.

  Lees het verhaal van Ruud en Marie-Louise
 12. Susan: "We kregen steeds meer houvast met de opvoeding"

  De begeleiding vanuit Ouder-Kind van Amarant is erop gericht om jonge ouders sterker te maken. Pim en Susan uit Tilburg krijgen begeleiding bij de opvoeding van hun dochtertje Jasmijn. En dat bevalt heel goed, vertellen de jonge ouders.

  Lees het verhaal van Susan en Pim