Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

 1. De mooiste baan: werken in de zorg

  Ooit begonnen in de ouderenzorg, op zoek naar meer uitdaging en uiteindelijk bij Amarant terecht gekomen. Marlou Jongenelen vertelt over wat haar baan de mooiste baan maakt. In haar afwisselende functie van activiteiten begeleiden en organiseren in het dorpshuis tot aan begeleider op Hofke 2 in Rijsbergen.

  Lees het verhaal van Mooiste
 2. Die ene collega...

  Zomaar een zaterdag bij La Scala. In het grote appartementencomplex zijn mensen aan het verhuizen. Het is erg warm en het eerste wat Kelly doet is de verhuizers een glaasje water geven. Het typeert Kelly de Jager-Brok. Zij werkt als persoonlijk begeleider i.o. bij La Scala. Dat zorgen, zorgen en nog eens zorgen zit in haar dna. Maar dat geldt ook voor Patricia Hamers. Zij is huishoudelijk medewerker, maar doet nog veel meer dan dat bij La Scala. Samen hebben ze een warme band.

  Lees het verhaal van Kelly
 3. Johan: “Ik wil iets voor deze kinderen kunnen betekenen.”

  Al zijn hele carrière werkt Johan met kinderen. Van de kinderopvang tot aan gymdocent in het basisonderwijs. Toch wilde hij terug in de kinder- en jeugdzorg en solliciteerde op een vacature binnen Amarant. Na het werken op verschillende behandelgroepen, werkt hij nu sinds 2017 met veel plezier op Behandelgroep Tilburg.

  Lees het verhaal van Johan
 4. Claudia: ‘’Ik kom hier met veel plezier om te zorgen voor de cliënten zodat zij ook een fijn thuis hebben’’

  Claudia, inmiddels 27 jaar, heeft al verschillende organisaties gezien voordat ze haar ideale werkplek op Amarant tegen kwam. “Kleinschalig en dicht bij huis, dat is waar ik uiteindelijk naar opzoek gegaan ben.”

  Lees het verhaal van Claudia
 5. Marieke: “Het is fijn dat er binnen Amarant zoveel mogelijkheden zijn!”

  Tijdens haar afstuderen wist Marieke al dat ze bij Amarant zou blijven. Waar ze ooit begonnen is met een stage, is dit nu haar werk geworden. Verschillende niveaus zijn er in haar stageperiode voorbij gekomen. Maar cliënten die niet konden praten en in een rolstoel zaten, waren nieuw voor haar. Ze deelt in dit verhaal haar ervaring met het werken op Slot Loevesteinstraat 60.

  Lees het verhaal van Marieke
 6. “We gaan voor samen 100%!”

  “De dag starten we op met een lekker bakje koffie en we kletsen wat met elkaar, daarna begeleiden we de cliënten in een activiteit. Een goede start van de dag op Gouwberg 2”, aldus Cherise. Inmiddels is Cherise al ruim 5 jaar werkzaam op het Leijakkerplein in Rijsbergen.

  Lees het verhaal van Cherise
 7. Ik ben trots op mijn verhaal en deel het graag

  Mijn naam is Eva van de Laar. Ik ben ervaringsdeskundige.

  Lees het verhaal van Eva
 8. Iets niet doen is makkelijker dan iets wel doen

  Eline Franken en Karlijn Overbeek zijn niet alleen collega’s en vriendinnen, ze zijn ook elkaars uitdagers. Iedere maand gaan zij namelijk samen een challenge aan. Die challenge kan groot maar ook klein zijn. Het gaat er om dat je elkaar en jezelf blijft uitdagen. De twee dames doen dat met zó veel energie dat het aanstekelijk werkt.

  Lees het verhaal van Eline Franken
 9. Brenda: Ik vind het gewoon fijn om mijn cliënten een fijne dag te bezorgen

  Het is vrijdagochtend als ik binnen wandel op Slot Loevesteinstraat 38. Het is tijd voor het koffiemomentje. Enkele bewoners zitten rond de tafel en ook straalt daar Brenda Embregts. Brenda is begeleider op deze voorziening op de centrumlocatie ’t Hooge Veer in Tilburg. Ze houdt van een dolletje, maar is ook serieus in haar werk. “Ik werk al zeven jaar op deze voorziening, dus ik ken mijn bewoners door en door. En andersom trouwens ook, haha!”

  Lees het verhaal van Brenda
 10. Duidelijke taal voor allemaal!

  Iedereen krijgt wel eens een brief van een organisatie, van de Belastingdienst of van een zorgverzekeraar. Daar staat vaak moeilijke informatie in. Lange zinnen zijn niet altijd te begrijpen. En ook worden er moeilijke woorden gebruikt. Amarant wil ook altijd duidelijke taal voor iedereen. Dat is een uitdaging, maar we vinden dat alle doelgroepen onze berichten moeten kunnen begrijpen.

  Lees het verhaal van Bewoners
 11. Dreamteam op 'Loev 40' heeft hechte band met elkaar én bewoners

  In 2017 startte Emma Prins als stagiaire bij Amarant. Ze voelde zich direct thuis. Zelfs tijdens haar hbo-studie Verpleegkunde bleef ze werken op Slot Loevesteinstraat 40. Ze maakte even een uitstap naar de GGZ, maar miste daar iets wat ze wél voelde bij haar andere werk. De gezelligheid, de band met de cliënten. “Ik besloot fulltime te gaan werken op ‘Loev 40’. Ik werk hier echt met plezier!”

  Lees het verhaal van Emma
 12. Als familielid voelt Francis zich onderdeel van het team

  Het netwerk van onze cliënten is erg belangrijk. En de hulp van familieleden op de diverse voorzieningen is niet meer weg te denken binnen Amarant. Dat geldt ook voor Spie 12-14. Familie en andere verwanten zijn erg betrokken op deze voorziening. Eén van die verwanten is Francis Peek. Haar broer Joris woont op Spie 12-14. Al jaren werkt het team in samenspraak met cliënten en verwanten aan een prettig thuis en werkplezier. “Ik voel me onderdeel van het team!”

  Lees het verhaal van Francis