Brenda: Ik vind het gewoon fijn om mijn cliënten een fijne dag te bezorgen

Het is vrijdagochtend als ik binnen wandel op Slot Loevesteinstraat 38. Het is tijd voor het koffiemomentje. Enkele bewoners zitten rond de tafel en ook straalt daar Brenda Embregts. Brenda is begeleider op deze voorziening op de centrumlocatie ’t Hooge Veer in Tilburg. Ze houdt van een dolletje, maar is ook serieus in haar werk. “Ik werk al zeven jaar op deze voorziening, dus ik ken mijn bewoners door en door. En andersom trouwens ook, haha!”

Op ‘Loev 38’ wonen zeven ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. “Cliënten moeten worden ondersteund en begeleid bij hun dagelijkse verzorging. En twee bewoners zijn rolstoelafhankelijk. Zij zijn dus volledig afhankelijk van jou.” Als begeleider bied je verzorging en begeleiding in een warme, huiselijke sfeer. Iedereen heeft een eigen appartement, maar de cliënten maken veel gebruik van de huiskamer. “Ze vinden het gewoon fijn om bij elkaar te zitten.”

Gezellig contact

“Wat ik prettig vind in mijn werk? Het gezellige contact met zowel collega’s als de bewoners. De één zoekt meer toenadering dan de ander. Sommigen kunnen redelijk goed praten en het is juist een uitdaging om verbinding te maken met degenen die dat amper kunnen.” Brenda is een echte aanpakker. Maar ze is ook zorgzaam, heeft humor en biedt graag structuur aan voor de bewoners. Mooie kwaliteiten voor de gehandicaptenzorg dus. “Ik wilde vroeger altijd al de gehandicaptenzorg in. Ik ben al vroeg in aanraking gekomen met Amarant, vanwege een familielid die hier woonde.”

Een familiegevoel kreeg ze ook toen ze in coronatijd trouwde. “Samen met mijn partner kwam ik langs op de voorziening. De bewoners vonden dat geweldig. Zo maakten ze toch deel uit van deze bijzondere gebeurtenis.”

Brenda is gelukkig bij Amarant. “Iedere dag geeft mij voldoening. Ik vind het gewoon fijn om mijn cliënten een fijne dag te bezorgen. Hou van het zorgen en de uitstapjes samen. Ieder jaar gaan we een weekje op vakantie met onze bewoners. Maanden van tevoren kijken ze er al naar uit! Ik ga als begeleider meestal mee en hoe fijn is het om ze dan te zien genieten. Dat is voor mij een geluksmoment in mijn werk.”

Collega’s

Als begeleider op de Slot Loevesteinstraat 38 werk je ochtend- en avonddiensten. En zowel doordeweeks als in het weekend. “Ik heb erg fijne collega’s waar je altijd op terug kunt vallen. Wij zijn één team, we zijn flexibel en hebben samen een duidelijke lijn in de begeleiding voor onze bewoners. Dat werkt voor iedereen prettig.” Maar Brenda en haar collega’s zijn ook op zoek naar versterking. “We zouden het leuk vinden om nieuwe collega’s te verwelkomen. Neem jij die Brabantse gezelligheid mee?”

Weet jij van aanpakken? Heb je humor? En kun je ook nog eens goed overweg met de computer? Loop een dagje mee! Neem contact op met onze recruiter Najoua Nari via 06 - 257 783 28 of najoua.nari@amarant.nl