Op verschillende voorzieningen, gelegen op onze centrumlocaties in Tilburg en in Rijsbergen, bieden we integrale zorg (wonen én dagbesteding) aan mensen met een (zeer) ernstig tot licht verstandelijke beperking (EVB+). De cliënten variëren in leeftijd van (jong)volwassenen tot ouderen. De doelgroep is dus heel divers.

De begeleidingsstijl

Door de verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, kunnen onze cliënten niet altijd vertellen wat ze willen of wensen. Ze maken dan op een andere manier duidelijk dat er iets speelt. Dit kan soms resulteren in uitingen van verbale agressie (het uiten van harde klanken) en/of fysieke agressie. Vaak puur uit onmacht. Dit vraagt om een ontspannen, veerkrachtige begeleidingsstijl: de begeleiders bewegen mee met de gemoedstoestand van de cliënt. De zelfredzaamheid stimuleren en daarmee vaardigheden vergroten is hierbij erg belangrijk. We bieden ondersteuning bij alle onderdelen in het dagprogramma en helpen bij de persoonlijke verzorging. En door het kaderen en aanbrengen van structuur zorgen we voor een veilige omgeving.

 

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
  2. Een dag op woonlocatie Spijkerstraat 5

    Spijkerstraat 5 is een locatie voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en complex gedrag. Een uitdagende doelgroep, waarbij de kleine dingen een groot verschil kunnen maken. Nieuwsgierig? Begeleider Denise neemt je mee!

    Lees het verhaal van Spijkerstraat 5