Mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel hebben schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven. Omdat er vaak sprake is van een leven vóór en een leven ná het letsel, krijgen deze mensen én hun omgeving te maken met verwerkingsproblematiek. Ze moeten dan opnieuw of op een andere manier leren leven; zo gaat het bewegen en denken bijvoorbeeld anders dan voorheen. Ook kan het hersenletsel effect hebben op emoties en het gedrag.

De begeleidingsstijl

We proberen onze (jong)volwassen cli√ęnten en hun naasten uit te dagen en te helpen omgaan met de grote verandering in hun leven. Zodat¬†de cli√ęnt weer de regie leert pakken en zijn of haar zelfstandigheid herwint. We bieden deze ondersteuning in de thuissituatie van de cli√ęnt en/of het gezin (ambulante begeleiding en behandeling), binnen een woonlocatie¬†of op onze werk en dagbesteding locaties. Ook bieden wij¬†een tijdelijke¬†woonlocatie waar intensief gewerkt wordt aan¬†een zo optimaal¬†mogelijke zelfstandigheid, waarna de cli√ęnt weer zelfstandig gaat wonen. Dit behandeltraject duurt ongeveer een jaar.

Onze locaties bevinden zich in Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom. De ambulante teams werken ook in deze regio.

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Luisterend oor voor NAH-cli√ęnten en hun partners

  Activiteitencentrum Breda biedt normaal gesproken dagbesteding en structuur aan thuiswonende mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Nu de dagbesteding is weggevallen, lopen de eenzaamheid en spanningen bij de cli√ęnten op. ‚ÄúWe bellen wekelijks onze 80 cli√ęnten om het leed achter de voordeur te verzachten‚ÄĚ, vertelt persoonlijk begeleider Irene Hokke-Grauss.

  Lees het verhaal van Irene
 3. An vindt bij haar ambulant begeleiders een luisterend oor

  An de Boer krijgt ambulante begeleiding van Amarant. Sinds enkele lichte herseninfarcten in 2012 loopt ze moeilijk. Ook neemt ze gauw te veel hooi op haar vork. ‚ÄúAan het eind van de dag wil ik energie over hebben om gezellig met mijn man en kinderen te eten.‚ÄĚ

  Lees het verhaal van An