Wat houdt jouw functie in?
Als artistiek leider houd ik mij bezig met de creatieve aansturing van de twee locaties: een in Breda en een in Tilburg. Met een helicopterview volg ik de creatieve processen die hier plaatsvinden. Waar nodig ondersteun en coach ik cliënten en collega’s.

Hoe ziet je dag eruit?
Naast mijn vaste taak als artistiek leider, ben ik met verschillende innovatieve projecten bezig en altijd op zoek naar samenwerking. Op dit moment werk ik aan het pensioengeschenk van Amarant in opdracht van de Raad van Bestuur. Er komen steeds weer andere vragen, verzoeken en mogelijkheden op mijn pad. Bijvoorbeeld illustraties maken voor een boek. In verbinding met de opdrachtgever en de cliënten van ARTenZO, probeer ik altijd een optimaal resultaat te bereiken.

Hoe ervaar je de samenwerking met cliënten?
Vanaf 1973 onderzoek ik de mogelijkheden van onze cliënten op creatief gebied. Dat is mijn drijfveer! Hun level vormt het vertrekpunt, van daaruit gaan we op ontdekking en laat ik nieuwe mogelijkheden zien. ARTenZO heeft zich dusdanig ontwikkeld dat ik als artistiek leider iets meer aan de zijlijn sta. Dat neemt niet weg dat ik het geven van een workshop nog steeds leuk vind om te doen.

Wat is jouw grootste uitdaging?
Cliënten leren hoe waardevol het is om je creatief te uiten! Gevoelens kun je letterlijk van je af schilderen, tekenen of fotograferen. Samen muziek maken kan zo veel ontspanning brengen. Het was ook een grote uitdaging voor mij om de werken van één van onze cliënten te verkopen aan een regulier museum. Ik ben er trots op dat  we hierdoor Amarant en ARTenZO nog meer op de kaart hebben kunnen zetten. Maar de belangrijkste uitdaging vind ik nog steeds om cliënten een prettige dagbesteding op maat te bezorgen!

Wat is je motto?
Cliché-achtig; maar een dag niet gelachen, is een dag niet gewerkt! Met een gezonde dosis humor en plezier in je werk kom je een heel eind. Kijk maar naar mij!