“Zestien jaar geleden kwam ik als 30-jarige binnen bij Amarant. Ik kwam zonder baan te zitten en via mijn moeder kwam ik bij Amarant terecht. Ik begon in de huishouding en dacht, dan zoek ik daarna wel wat anders. Maar dit beviel me zo goed dat ik er zestien jaar ben blijven werken. Op dezelfde locatie, ook dat nog.,” lacht Carla.

“Sinds een paar jaar ben ik verder aan het kijken. Het werk dat ik doe is fysiek ontzettend zwaar en dat zou ik liever niet tot mijn pensioen doen. Daarnaast vond ik dat de tijd rijp was om te onderzoeken wat voor werk nou het beste bij mij past. De kinderen zijn inmiddels een stuk groter, sommige zelfs het huis uit, en ik voelde dat nu het moment was gekomen."

 

Er is nog zó veel dat ik wil ontdekken

In de huishouding werkt Carla op Gouwberg 6. “Op dit moment heb ik een contract van 25,5 uur. Daarvan werk ik er 20 in de begeleiding en 5,5 uur per week ga ik naar school. Dat is iedere maandag. In het begin was dat wel even wennen hoor. Het is toch een hele tijd geleden dat je in de schoolbanken hebt gezeten en er is in de tussentijd veel verandert. De opleiding Social Work duurt 2 jaar. Tenminste, dan heb ik niveau 5 behaald. Ik zou daarna nog kunnen beslissen om er 2 jaar achteraan te plakken zodat ik officieel mijn HBO-papiertje binnen heb. Maar ik wil het stap voor stap bekijken. Op deze manier blijft het voor mezelf ook nog een beetje overzichtelijk en hoef ik niet te ver vooruit te kijken.”

Dat je binnen de zorg veel kanten op kunt, weet Carla maar al te goed. “Er is nog zo veel dat ik wil ontdekken en waar ik kennis mee wil maken. Ambulant, dagbesteding, kijken wat ik echt wil en waar mijn hart ligt. Ik wil vooral heel veel nieuwe locaties ontdekken en aan mezelf werken. Daar is het nu de hoogste tijd voor. Dat dat op deze manier kan, daar ben ik alleen maar dankbaar voor.”