Woonzorgcomplex conservatoriumlaan op ‘t Hooge Veer is zo’n twee jaar geleden gerealiseerd. In het complex wonen vier groepen; op nummer 70 en 72 wordt complex-specialistische zorg geboden. Op nummer 72 werkt Kiki in ’t Groen als persoonlijk begeleider in een woongroep met acht ouderen (60+). Daarnaast is ze nauw betrokken bij de acht jongeren/jongvolwassenen (14-31 jaar) die op nummer 70 wonen. Kiki combineert haar functie met die van eerste deskundige dagbesteding voor cliënten die voor dagbesteding naar de Conservatoriumlaan komen. Ze voelt zich als een vis in het water op haar woongroep en ze vertelt heel graag waarom.

“De cliënten die hier wonen, hebben veel verzorging en begeleiding nodig. Sommigen zijn rolstoelafhankelijk, anderen hebben een heel broze gezondheid. Daarnaast is er sprake van verstandelijke beperkingen, waardoor veel sturing op gedrag nodig is. Wij bieden onze cliënten boven alles nabijheid. Als persoonlijk begeleider sta ik vlak naast de cliënt, ik sta in diens leven. Ik voel me een soort voogd, dat omschrijft ‘t misschien het beste.”

"’t Hooge Veer is als een minidorpje en daarvan ben ik een beetje bewoner geworden"

“Even snoezelen tijdens het verzorgen, een handmassage geven, op een warme dag met water spetteren… als je dan een twinkeling in de ogen ziet van de cliënt, geeft me dat zóveel voldoening. Maar het is vooral de combinatie van zorg en dagbesteding die me zo aanspreekt. In 2016 zijn we gestart met de voorbereidingen om op onze locatie dagbesteding aan te bieden. Sinds 1 februari 2017 is dat een feit. Het zorgt voor een zinvolle invulling van de dag en het brengt onze cliënten veel. Goed voorbeeld is Ricardo, onze jongste cliënt. Hij is 14 jaar, is rolstoelafhankelijk en kan niet communiceren. Wel begrijpt hij woorden en korte instructies. Ricardo woont hier sinds eind 2015 en is in 2016 echt opgebloeid. Hij is vrolijker, heeft nieuwe woorden geleerd en doet actief mee aan het dagbestedingsprogramma. Hij heeft bijvoorbeeld geleerd hoe hij zich binnen de woning kan verplaatsen met zijn elektrische rolstoel. Hij straalt! En dat is waar we dit voor doen.”

“Voor mij is dit veel meer dan ‘gewoon’ een baan. ‘t Hooge Veer is als een minidorpje en daarvan ben ik een beetje bewoner geworden. Op onze woongroep vormen we een fijn team. Er is veel ruimte om eigen ideeën in te brengen. En dat doen we dus ook. Heel bijzonder is het dat we in september een paar dagen op vakantie gaan met enkele oudere cliënten. Dat zoiets mogelijk is… dat is voor mij echt een geluksmoment.”