Wat dit betekent? José en Cynthia zetten zich vooral in voor de gezonde seksuele ontwikkeling van alle jeugdigen die zorg afnemen bij Amarant. Benieuwd naar hun verhalen? Lees dan verder én kijk vanaf aanstaande maandag mee via ons Instagram account. 

“We bieden counseling aan jeugdigen die een seksuologische hulpvraag hebben, maar ondersteunen ook gezinnen, medewerkers en teams bij vraagstukken over seksualiteit. Daarnaast werken we hard aan meer kennis over seksuele gezondheid, door middel van voorlichting, training en scholing. We proberen te onderzoeken wat er nodig is rondom dit thema voor jeugdigen en medewerkers en we werken aan de openheid over seksualiteit door middel van het schrijven van beleid. 

José is al heel lang samen met haar jeugdliefde. Samen hebben zij twee kinderen: Kay en Noor. “Inmiddels werk ik alweer ruim dertien jaar binnen divisie jeugd. Ik ben gestart op de behandelgroep Leuvenaarstraat 80, waarna ik langere tijd binnen STEK in Roosendaal heb gewerkt. Het onderwerp seksualiteit heeft in al die jaren altijd mijn aandacht getrokken. Ondertussen ben ik, na het volgen van de opleiding, alweer een jaar of vier werkzaam als consulent seksuele gezondheid. Een fantastische functie!”
 

We bruisen van de ideeën voor de toekomst

Cynthia werkt inmiddels negen jaar bij Amarant, waarvan acht jaar bij de divisie Jeugd. Ze heeft een hele leuke vriend en geeft naast haar werk bij Amarant ook dansles.
“Ik ben ooit begonnen binnen Wonen in de Wijk als invaller en dan daarna bij Ouder-Kind gaan werken als ambulant begeleider. In die periode was ik aandachtsfunctionaris van het Nu Niet Zwanger programma en ik kwam er achter dat thema’s als kinderwens en seksualiteit niet altijd makkelijk besproken worden. Nu ben ik een aantal jaar senior begeleider binnen de divisie Jeugd en naast deze functie sinds eind vorig jaar ook consulent seksuele gezondheid in opleiding. We bruis van de ideeën voor de toekomst! 

Het kantoor waar de twee dames werken zit in Breda aan de Leuvenaarstraat 82. “Hier houden we onze counselingsgesprekken met jongeren en eventueel hun ouders. Maar ook medewerkers lopen geregeld even binnen met vragen. We zien onszelf graag als informatiepunt. Omdat het niet altijd mogelijk is voor medewerkers of jeugdigen om naar ons toe te komen, bezoeken we de teams of gezinnen soms ook op locatie. 

Wij doen heel erg graag mee met de Instagram take-over om te laten zien wie wij zijn, wat we precies als consulenten doen en hoe belangrijk het is om het thema seksualiteit te bespreken. We nemen je graag mee tijdens onze werkweek! 

Niks missen? Volg ons op Instagram: @stichtingamarant