Christel Carton geniet nog iedere dag van haar werk

Christel Carton draait al heel wat jaren mee in de zorg. Ze weet hoe het werkt en is een geliefd medewerker. Toch heeft ook zij wat wisselingen gemaakt in haar werkleven. Inmiddels werkt ze alweer een ruime tijd als Senior Begeleider op Gouwberg 9A en heeft ze het onwijs naar haar zin.

De loopbaan van Christel
“Ik ben in 1990 in de zorg begonnen. Ik heb toen bijna twintig jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg. Het had mijn hart. In 2007 ben ik bij Amarant gaan werken maar na een jaar of vier merkte ik dat ik wat onrustiger werd. Ik wilde wat anders. Ik ben gaan werken op het planbureau maar kwam er redelijk snel achter dat dit niet bij mij paste. Ik kreeg er geen voldoening uit. Via het planbureau ben ik in de uitvaartbranche terechtgekomen en uiteindelijk ben ik weer terug hier. Op het oude, vertrouwde nest. Gelukkig maar want ik heb het hier zo onwijs naar mijn zin dat ik me niet anders voor kan stellen.”

Dat Christel op Gouwberg 9A mag beginnen voelt bijna te mooi om waar te zijn. “De jarenlange ervaring blijf je natuurlijk meenemen, dat verleer je niet. Hier waren ze blij met me en ik voelde me als een vis in het water. Ik wist én voelde het weer, hier doe ik het voor.”

Het werken op Gouwberg 9A
De uitdaging ziet Christel nog steeds iedere dag. “Die uitdaging heb ik ook nodig. Dat geeft me voldoening. Dat miste ik ook in mijn vorige werk. Hier vind ik het heel fijn. Sowieso het werken in Rijsbergen ervaar ik als heel prettig. Iedereen kent elkaar, je hebt korte lijntjes met de manager en de gedragskundige, iedereen loopt bij elkaar binnen. Ja, het voelt echt heel erg dorps aan hier.”

Juist de groep op Gouwberg 9A bevalt Christel ontzettend goed. “Het is fysiek niet te zwaar. Dat kan ik namelijk ook niet. Ik heb hiervoor namelijk nog een tijdje op een andere groep van Amarant gewerkt maar dat lukte fysiek helaas niet. Het werk in de gehandicaptenzorg kan zwaar zijn, maar er zijn vaak mogelijkheden. Ik ben onwijs blij dat deze plek op mijn pad gekomen is. Iedere dag hier is anders en dat maakt het werk zo leuk. Ik heb dat ook wel nodig moet ik zeggen. De voldoening die dat geeft, daar geniet ik iedere dag van.”

Je overlegt, werkt samen, bespreekt en lacht met elkaar.

De functie Senior Begeleider

Christel draait als Senior Begeleider op deze groep alle diensten mee. “Ik heb één administratie dag in de week. Soms draai ik een bepaalde dienst mee om te kijken waar ik kan helpen of om te zien hoe we het samen nog beter kunnen doen. Je overlegt, werkt samen, bespreekt en lacht met elkaar.”

“Het allerleukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is wel zo. Iedere dag is anders en iedere dag is er wel uitdaging. Dat ik nog steeds, iedere dag weer, mag leren vind ik ontzettend fijn. Niet alleen van mijn collega’s, maar ook van onze cliënten. Als de zorg voor hen goed is, is mijn dag uiteindelijk geslaagd.”

Een perfecte combinatie

Dat Amarant een grote organisatie is, ervaart Christel niet als vervelend. “Juist daarom zie ik ook veel voordelen. Dingen zijn vaak goed geregeld en alles is goed te vinden. Daarnaast begeleiden mensen je goed en zijn er zó veel mogelijkheden. Voor iedere vraag heeft er wel iemand een antwoord. Werken bij een grote organisatie maar toch het knusse in Rijsbergen. Dat is voor mij wel de perfecte combinatie.”

“Je mag leren en je mag fouten maken. Je wordt geholpen om te leren en om je verder te ontwikkelen. Ik hoop hier nog lang te mogen genieten. Van de organisatie zelf en natuurlijk van alle mooie en lieve cliënten.”

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze recruiter Anja Hendriks via 06-52884983 of anja.hendriks@amarant.nl.

 

 

Ook leuk om te lezen

Andere ervaringsverhalen

 1. Chantal: “Hamerstraat 1-3 is echt mijn thuis geworden”

  Op Hamerstraat 1-3 wonen 13 cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) én complexe gedragsproblemen, in de leeftijd van 21 tot 65 jaar. We lopen mee met Chantal Konings-Vaes (37). Zij werkt al zo’n tien jaar binnen deze voorziening, gelegen op het mooie Daniël de Brouwerpark in Tilburg. Inmiddels alweer vier jaar in de functie van senior begeleider en kent dus alle ins en outs.

  Lees het verhaal van Chantal
 2. Dorien & Jannie bieden ambulante begeleiding aan mensen met een beperking

  Mensen die psychische problemen hebben, ouderdomsproblematiek, een verslaving of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De doelgroep cliënten die ondersteunt wordt door de begeleiders van het team van Ambulante ondersteuning Tilburg Oud-Zuid is zeer divers en uiteenlopend. De cliënten, in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, wonen zelfstandig, maar kunnen toch dat steuntje in de rug vanuit Amarant goed gebruiken.

  Lees het verhaal van Dorien & Jannie
 3. Senior Begeleider Eva Haazen: iedere dag is weer anders in de zorg

  Eva Haazen is als senior begeleider werkzaam op Hofke 4 in Rijsbergen. Een voorziening waar mensen met een verstandelijke beperking en complex gedrag worden begeleid. Eva heeft al een mooie loopbaan achter de rug bij Amarant: Ze begon ooit als stagiaire in Rijsbergen en is niet meer weggegaan. “Het is belangrijk om eerst ervaring op te doen in verschillende functies en op verschillende voorzieningen.”

  Lees het verhaal van Eva