“Die lach op het gezicht geeft je zoveel voldoening”

Naomi is afgestudeerd als MBO verpleegkundige en heeft inmiddels al verschillende locaties gezien binnen Amarant. Ze vertelt wat haar aan het denken heeft gezet om uiteindelijk tóch voor Amarant te kiezen. Haar eerste gedachte was namelijk, na het behalen van haar diploma, om te gaan werken in een ziekenhuis.

Als stagiaire tijdens haar opleiding heeft Naomi kennis gemaakt met Amarant. Ze liep toen stage op Slot Loevesteinstraat 50 op het Hooge Veer in Tilburg. “Heet dat nog zo?” grapt Naomi. Op deze voorziening woonden voornamelijk cliënten die zich verbaal niet konden uiten. Dat was voor Naomi nog wel eens een uitdaging omdat ze graag contact maakt met mensen.

Zomerbaan bij Amarant
“Na mijn stage was ik voor mijn gevoel nog niet klaar bij Amarant, ik had het idee dat er voor mij nog meer was”, vertelt Naomi. Daarom heeft ze zelf gesolliciteerd voor een baan in de zomermaanden. Van maart 2022 tot en met augustus 2022 heeft ze gewerkt op Pannenstraat 4. Dit is een voorziening op het Daniël de Brouwerpark met een complexe doelgroep. Daarna is ze buiten Amarant verder gaan zoeken naar een vaste baan.

In december 2022 werd Naomi door haar toenmalige manager vanuit Amarant benaderd of ze misschien toch niet terug wilde keren naar Amarant. Dat heeft haar toen wel aan het denken gezet. “Op dat moment had ik een baan in het ziekenhuis op de geriatrie afdeling. Dat vond ik onwijs leuk en interessant. Maar toch bleef Amarant in mijn gedachte. De cliënten hebben niet veel nodig, ze zijn snel tevreden. Als ik naar de lach op hun gezichten kijk, geeft dit mij zoveel voldoening.” Samen met haar toenmalige manager is Naomi gaan kijken welke werkplek het beste bij haar zou passen.

Van het ziekenhuis terug naar Amarant
Naomi vertelt dat ze bij haar terugkomst binnen Amarant eerst samen met de manager naar de verschillende doelgroepen heeft gekeken. “Tijdens mijn stage en zomerbaan heb ik voornamelijk op groepen gestaan waar veel rolstoel gebonden cliënten woonden en die zich niet goed verbaal konden uiten. Ik merkte dat ik daar toch wel naar op zoek was.” Naomi vertelt dat ze, om haar twijfels uit te sluiten, twee meeloopdagen gehad heeft om sfeer te proeven van de voorzieningen. “Op Winkellaan 3 merkte ik gelijk dat ik een klik had met de cliënten, ik kon een grapje met ze maken en ook mij hielden ze voor de gek, daar was ik naar op zoek!”

Werken als begeleider
Als begeleider is Naomi verantwoordelijk voor de verzorging van cliënten, het wassen tot aan het verstrekken van de medicatie. Daarbij is de begeleiding zowel fysiek als verbaal. Er zijn namelijk ook cliënten die je verbaal moet begeleiden. “Doordat de cliënten kunnen praten maakt dit het makkelijker om uit te leggen, op hun niveau, wat de bedoeling is.” Tijdens de 36 uur durende werkweek van Naomi leert ze iedere dag weer iets nieuws!

Diverse groep cliënten
Op Winkellaan 3 woont een gemêleerde groep cliënten. Naomi vertelt dat aan de A kant vrijwel alle cliënten kunnen praten. Aan de B kant zijn er maar 2 cliënten die echt goed kunnen praten. Het niveau bij de cliënten op deze voorziening ligt tussen de 0-18 maanden. Dit is gemiddeld 1,5 jaar. Daarbij is dit bij de A kant iets hoger dan bij de B kant.

Naomi: “Wat ik heel leuk vind is dat je zo goed contact kan maken met de cliënten. Ze leren je naam en dat maakt het leuk dat zij je ook persoonlijk aan kunnen spreken. Zo vragen ze wel eens wat ik gedaan heb op dagen dat ik niet op het werk was, zo kan je gezellig met ze kletsen.”

Het team van Winkellaan 3
“Ons team is nog niet compleet, vandaar de vacatures”, vertelt Naomi. Naomi geeft aan dat bijna alles samen gedaan wordt, het is echt een warm team. Als voorbeeld noemt ze dat ze zelf net afgestudeerd is, dus nog niet alles weet. Bij haar collega’s kan ze met al haar vragen terecht, niets is te gek.

Wil jij ook deel uitmaken van dit warme team? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze recruiter Najoua Nari. Telefonisch bereikbaar via 0625778328 en per mail via najoua.nari@amarant.nl

Ook leuk om te lezen

Andere ervaringsverhalen

  1. Kiki: "Voor mij is dit veel meer dan gewoon een baan."

    Het verhaal van Kiki. Ze is sinds 2016 persoonlijk begeleider op de conservatoriumlaan en is intensief betrokken bij haar cliënten.

    Lees het verhaal van Kiki
  2. Chantal: “Hamerstraat 1-3 is echt mijn thuis geworden”

    Op Hamerstraat 1-3 wonen 13 cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) én complexe gedragsproblemen, in de leeftijd van 21 tot 65 jaar. We lopen mee met Chantal Konings-Vaes (37). Zij werkt al zo’n tien jaar binnen deze voorziening, gelegen op het mooie Daniël de Brouwerpark in Tilburg. Inmiddels alweer vier jaar in de functie van senior begeleider en kent dus alle ins en outs.

    Lees het verhaal van Chantal
  3. Senior Begeleider Eva Haazen: iedere dag is weer anders in de zorg

    Eva Haazen is als senior begeleider werkzaam op Hofke 4 in Rijsbergen. Een voorziening waar mensen met een verstandelijke beperking en complex gedrag worden begeleid. Eva heeft al een mooie loopbaan achter de rug bij Amarant: Ze begon ooit als stagiaire in Rijsbergen en is niet meer weggegaan. “Het is belangrijk om eerst ervaring op te doen in verschillende functies en op verschillende voorzieningen.”

    Lees het verhaal van Eva