Jij bent met politie/justitie in aanraking gekomen en hiervoor ben je veroordeeld door de rechter. De rechter heeft onder andere reclasseringstoezicht opgelegd. De reclassering houdt toezicht op de voorwaarden, maar biedt geen begeleiding als je die nodig hebt. Voor de nodige begeleiding kan de reclassering je aanmelden bij het Forensisch VPT-team van Amarant.

Wat doet het Forensisch VPT-team?

Nadat de reclassering jou heeft aangemeld plannen we een intakegesprek. Dit doen we zodat we een beter beeld krijgen van jou en jij een beter beeld hebt van het Forensisch VPT-team. Nadat de begeleiding is gestart stellen we samen met jou een persoonlijk plan op met doelen waar jij aan wil werken. Dat kunnen doelen zijn op verschillende leefgebieden, zoals bijvoorbeeld wonen of werken.

Intensieve begeleiding thuis

Wij ondersteunen je bij wat je al zelf kan en helpen je om zelfstandiger te worden. Dit doen we door jou intensieve begeleiding te bieden in je eigen thuissituatie. Wij komen altijd met twee begeleiders op huisbezoek, maar ook kunnen we bijvoorbeeld meegaan naar belangrijke afspraken met instanties. Onze begeleiding heeft als hoofddoel dat je niet meer met politie of justitie in aanraking komt. Om te voorkomen dat dit gebeurt, werken we nauw samen met de reclassering en andere instanties. De begeleiding van het Forensisch VPT-team wordt betaald door justitie, dus je hoeft daar zelf geen eigen bijdrage voor te betalen. Als het toezicht van reclassering stopt, kijken we samen met jou of hierna nog begeleiding nodig is en onderzoeken wie dit het beste kan bieden.

Meedraaien in de maatschappij

Binnen ons eigen team werken we ook heel nauw samen. Wij proberen jou te koppelen aan vaste begeleiders, maar de rest van het team is ook betrokken en denkt mee. Het doel is om jou te helpen zo goed mogelijk mee te draaien in de maatschappij.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Amarant en vraag naar het Forensisch VPT-team.

Stel je vraag

Informatie voor verwijzers

Download de folder