Snelle toename van besmettingen!

We zien dat de vaccinaties hun werk doen en er daardoor minder mensen ernstig ziek worden. Maar we moeten nog steeds rekening houden met het feit dat nog niet iedereen (volledig) is gevaccineerd. Daarom blijven de basisregels ontzettend belangrijk: voor ieders veiligheid.

We zetten ze nog een keer voor je op een rij:

 • Houd anderhalve meter afstand van elkaar
 • Was regelmatig je handen
 • Hoest en nies in je elleboog (en gebruik papieren zakdoekjes)
 • Laat je direct testen bij klachten

Er zijn mensen die niet gevaccineerd kunnen worden of niet (volledig) gevaccineerd zijn. Wees nog steeds voorzichtig en geef elkaar de ruimte op drukke plekken. Het opvolgen van de basisregels voorkomt dat het virus zich verspreidt.

Meer weten?

Heb je vragen over het coronavirus? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Heb je een andere coronagerelateerde vraag? Bespreek ze met de begeleider of bekijk alle informatiefolders voor cliënten.


Bekijk deze folder van Contour de Twern voor informatie over het coronavirus in andere talen.
View this leaflet for information about the coronavirus in other languages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Coronavirus stelt ons dagelijks voor nieuwe dilemma’s”

  Hoe bescherm je de gezondheid van cliënten en medewerkers in tijden van corona? Bart Kuijpers is AVG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten) bij Amarant. Dagelijks staat hij voor nieuwe dilemma’s. “Samen vinden we de antwoorden.”

  Lees het verhaal van Bart
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Besmet met corona; twee collega’s, twee verhalen

  Ook collega’s zijn de afgelopen maanden getroffen door het coronavirus. De een harder dan de ander. Begeleider Angelique van Zanten werd in maart ziek en is pas nu weer voorzichtig bezig terug in het werkritme te komen.

  Lees het verhaal van Angelique en Wouter