Wat mag en wat moet?

Premier Rutte en minister De Jonge vertelden op 23 februari dat zij zien dat de coronamaatregelen veel van ons vragen. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. Daarom wordt er weloverwogen iets meer risico genomen. Dat betekent dat er iets meer kan:

 • Je mag weer naar de kapper, schoonheidsspecialist of masseur.
 • Winkels mogen open voor winkelen op afspraak.
 • Jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccomodaties.
 • Middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs gaan vanaf 1 maart deels weer open.

De lockdown wordt verlengd tot in elk geval 15 maart 2021. Dat geldt ook voor de avondklok. Voorlopig mag je tot en met 15 maart niet zonder goede reden op straat zijn tussen negen uur 's avonds (21.00 uur) en half 5 's ochtends (04.30 uur). Je kunt een boete krijgen van 95 euro.

Het is aan ons allemaal om ervoor te zorgen dat een derde golf beperkt blijft. Dat betekent dat we ons goed moeten houden aan de basisregels.

De belangrijkste maatregelen om het virus in te dammen blijven:

 • Was vaak je handen en hoest en nies in de elleboog
 • Blijf bij (milde) klachten thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Draag een mondkapje in publieke ruimtes
 • Vermijd drukte:
          ga weg als het druk is;
          reis zoveel mogelijk buiten de spits.
 • Ga de straat niet op tussen 21.00 uur en 04.30 uur tenzij je daar een geldige reden voor hebt.

De tijdelijke coronawet geldt al vanaf 1 december 2020.

Amarant volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie VGN. Gelukkig heeft Amarant ervaring opgedaan in het omgaan met deze bijzondere situatie. Amarant bekijkt telkens wat wel en niet mogelijk is om de zorg aan onze cliënten zo goed mogelijk door te laten gaan.

Het laatste nieuws

Bekijk de nieuwsbrief voor cliënten, verwanten en cliëntvertegenwoordigers (8 februari 2021).

Voor de cliënt

Nieuwsbrief 8 februari 2021

Avondklok

Vanaf 23 januari geldt er een avondklok. Het is verboden om tussen negen uur 's avonds (21.00 uur) en half 5 's ochtends (04.30 uur) zonder geldige reden op straat te zijn. Je kunt een boete krijgen van 95 euro. Voor sommige dingen mag je wel op straat zijn:

 • Om je hond uit te laten;
 • Om naar je werk te gaan of als je werk hebt waarvoor je op straat moet zijn;
 • Als jijzelf, iemand anders of een dier dringend hulp nodig heeft;
 • Voor een uitvaart;
 • Als je terugkomt uit het buitenland.

Je moet een bewijs bij je hebben om te laten zien dat het nodig is om op straat te zijn. Behalve in noodgevallen en als je je hond uitlaat.

Gebruik van mondkapjes

Het dragen van een (niet-medisch) mondkapje bij Amarant in publieke ruimtes is verplicht. Hieronder vallen de kantoren, de winkels, de zwembaden en de wachtkamers van de behandelruimtes. Dit geldt voor medewerkers en cliënten. Kom je op bezoek bij een cliënt die bij ons woont? Dan vragen wij jou een mondkapje te dragen en adviseren deze tijdens het gehele bezoek op te houden. Neem zeker zelf je mondkapje mee.

Voor de cliënt

 

 

 

 

 

 

 

 

Klachten?

Heb je klachten dan laat je jezelf testen. Als de uitslag negatief is, ben je van harte welkom bij ons. Bij een positieve uitslag geldt vanuit de overheid een dringend advies van tien dagen in quarantaine. We houden je als verwant of cliëntvertegenwoordiger regelmatig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via persoonlijke brieven/mails.Houd ook onze berichtgeving op deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.  Voor vragen kun je contact opnemen met de begeleiding en/of de manager van de voorziening.

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht maakt nieuwsbulletins om mantelzorgers te ondersteunen. Deze vind je op hun website: www.mantelzorgverlicht.nl. 

Deze regels gelden altijd:

Meer weten?

Heb je vragen over het coronavirus? Bespreek ze met de begeleider of bekijk alle informatiefolders voor cliënten.


Bekijk deze folder van Contour de Twern voor informatie over het coronavirus in andere talen.
View this leaflet for information about the coronavirus in other languages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een boodschap van de Raad van Bestuur voor cliënten

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Coronavirus stelt ons dagelijks voor nieuwe dilemma’s”

  Hoe bescherm je de gezondheid van cliënten en medewerkers in tijden van corona? Bart Kuijpers is AVG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten) bij Amarant. Dagelijks staat hij voor nieuwe dilemma’s. “Samen vinden we de antwoorden.”

  Lees het verhaal van Bart
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Besmet met corona; twee collega’s, twee verhalen

  Ook collega’s zijn de afgelopen maanden getroffen door het coronavirus. De een harder dan de ander. Begeleider Angelique van Zanten werd in maart ziek en is pas nu weer voorzichtig bezig terug in het werkritme te komen.

  Lees het verhaal van Angelique en Wouter