Coronamaatregelen

Update 30 december 2021 

Vervoer

Vanaf uiterlijk 1 januari 2022 mogen taxi’s en bussen in dit groepsvervoer niet langer volledig bezet worden.  Er hoort minimaal één lege zitplek tussen personen te zijn, behalve als er sprake is van vervoer van een ‘huishouden’.  Gelukkig verwachten we niet al te veel impact voor cliënten.

Op 18 december was er weer een persconferentie. Landelijk zijn er grote zorgen over de Omikronvariant. Daarom is er een harde lockdown ingevoerd met ingang van zondag 19 december. Alle winkels en horeca zijn gesloten, met uitzondering van essentiële winkels zoals de supermarkt. De lockdown duurt ten minste tot vrijdag 14 januari. 

Bezoek

Wil je iemand bezoeken, dan ben je van harte welkom. Op dit moment mogen we op een woonvoorziening maximaal 2 bezoekers in één ruimte toestaan. Overleg je bezoek vooral met de begeleiding. 

Mondkapjes

In openbare ruimtes handhaven we de 1,5 meter afstand en het gebruik van mondneusmaskers als je je verplaatst. Dit geldt ook voor bezoekers op een voorziening. De mondkapjesplicht blijft ook nog gelden in het openbaar vervoer en het professioneel personenvervoer (taxi’s). Alle zorgmedewerkers dragen mondneusmaskers.

Klachten = testen!

Belangrijk blijft dat je bij klachten jezelf laat testen. Zo houden we samen corona zo goed als mogelijk, onder controle.

De basisregels

De basisregels kennen we inmiddels allemaal. Het blijft belangrijk om je daar aan te houden. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je gevaccineerd bent.

 • Ben je positief getest op corona, blijf dan thuis.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor frisse lucht in huis/ op jouw locatie

Aandacht voor elkaar

De lockdown is een grote tegenvaller voor iedereen. We doen er bij Amarant alles aan om de zorg zo goed mogelijk door te laten gaan. Dat vraagt om veel flexibiliteit en creativiteit van cliënten, vrijwilligers, familie, naasten en onze medewerkers. Collega’s springen bij waar het kan en ook naasten zetten een stapje extra. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Alle energie is nu gericht op de zorg, andere zaken kunnen even wachten. Allemaal zetten we ons in voor waar het om gaat: goede zorg voor onze cliënten en vooral: aandacht voor elkaar.

Wij wensen je hele fijne feestdagen in goede gezondheid, samen met degenen die je lief zijn!

Meer weten?

Heb je vragen over het coronavirus? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Heb je een andere coronagerelateerde vraag? Bespreek ze met de begeleider of bekijk alle informatiefolders voor cliënten.


Bekijk deze folder van Contour de Twern voor informatie over het coronavirus in andere talen.
View this leaflet for information about the coronavirus in other languages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Coronavirus stelt ons dagelijks voor nieuwe dilemma’s”

  Hoe bescherm je de gezondheid van cliënten en medewerkers in tijden van corona? Bart Kuijpers is AVG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten) bij Amarant. Dagelijks staat hij voor nieuwe dilemma’s. “Samen vinden we de antwoorden.”

  Lees het verhaal van Bart
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Besmet met corona; twee collega’s, twee verhalen

  Ook collega’s zijn de afgelopen maanden getroffen door het coronavirus. De een harder dan de ander. Begeleider Angelique van Zanten werd in maart ziek en is pas nu weer voorzichtig bezig terug in het werkritme te komen.

  Lees het verhaal van Angelique en Wouter