Nederland gaat weer verder open!

Update 20 september: Nieuwsbrief voor cliënten

Amarant is de zomermaanden goed doorgekomen; er is sprake van een stabiel beeld met nauwelijks nieuwe coronabesmettingen.

In Nederland zijn nu 11 miljoen mensen volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om verder te versoepelen, maar nog niet alles is mogelijk. Daarom voert het kabinet een coronatoegangsbewijs in voor de horeca, evenementen en culturele instellingen, zoals theaters en bioscopen. Om alle maatregelen los te laten moet de vaccinatiegraad nog wat hoger worden. Het kabinet beoordeelt de situatie opnieuw in november.

Verplichte 1,5 meter maatregel vervalt

Het is nog steeds verstandig om elkaar de ruimte te geven, maar het houden van 1,5 meter afstand is geen verplichting meer. Wel vragen we blijvend aandacht voor de overige basisregels: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven, testen bij de GGD bij klachten en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes.

Mondkapjes

De mondkapjesplicht op scholen vervalt. De mondkapjesplicht blijft voorlopig nog wel gelden in het openbaar vervoer en het professioneel personenvervoer (taxi’s). Iedere professional kan naar eigen inzicht bepalen of en wanneer het dragen van een mondneusmasker tijdens het werk wenselijk of zelfs noodzakelijk is.

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten zijn weer toegestaan. Er is geen maximum aantal bezoekers aan verbonden. Het is niet meer verplicht om alle bezoekers te registreren.

Klachten = testen!

Belangrijk blijft, zeker met het oog op het najaar: bij klachten, laat je testen! Zo houden we samen corona onder controle en komen we niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer weten?

Heb je vragen over het coronavirus? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Heb je een andere coronagerelateerde vraag? Bespreek ze met de begeleider of bekijk alle informatiefolders voor cliënten.


Bekijk deze folder van Contour de Twern voor informatie over het coronavirus in andere talen.
View this leaflet for information about the coronavirus in other languages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Coronavirus stelt ons dagelijks voor nieuwe dilemma’s”

  Hoe bescherm je de gezondheid van cliënten en medewerkers in tijden van corona? Bart Kuijpers is AVG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten) bij Amarant. Dagelijks staat hij voor nieuwe dilemma’s. “Samen vinden we de antwoorden.”

  Lees het verhaal van Bart
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Besmet met corona; twee collega’s, twee verhalen

  Ook collega’s zijn de afgelopen maanden getroffen door het coronavirus. De een harder dan de ander. Begeleider Angelique van Zanten werd in maart ziek en is pas nu weer voorzichtig bezig terug in het werkritme te komen.

  Lees het verhaal van Angelique en Wouter