Update 16 maart 2022

De eenvoudige versie vind je hier.

Goed nieuws: het einde van de coronaregels is in zicht!

Wat hebben we daar lang naar uitgekeken. Net als in de rest van Nederland daalt het aantal besmettingen ook bij Amarant. En we hopen dat deze daling doorzet. Met de lente voor de deur een heerlijk vooruitzicht!

We komen in een nieuwe fase maar we zijn er nog niet helemaal. Er zijn nog steeds veel begeleiders ziek. Soms zie je daarom andere medewerkers dan je gewend bent. Of we zoeken naar andere oplossingen. Dankjewel voor je begrip en we hopen dat alles snel weer helemaal normaal is. Geniet van de zon en van elkaar!

Versoepelingen

Vanaf 23 maart vervallen de meeste coronamaatregelen. Dat betekent dat mondkapjes niet meer verplicht zijn. Het is nog steeds wel mogelijk om een mondmasker te dragen wanneer je dat wilt. Ook de begeleiding kan een mondmasker dragen, wanneer zij dat willen of belangrijk vinden.

De anderhalve meter in het dagelijks leven vervalt. Dat geldt op al onze locaties.

Vervoer

Ook de coronaregels in het taxivervoer vervallen vanaf 23 maart. Dat betekent dat een mondkapje niet meer verplicht is en dat de taxi weer normaal bezet wordt. Ook hier geldt dat mensen die dat prettig vinden uiteraard een mondkapje kunnen blijven dragen.

Blijf testen!

We zijn nog niet van corona af. Nog steeds geldt: heb je klachten die bij corona passen, laat je testen. Bij besmetting ga je minimaal 5 dagen in isolatie, tot je geen klachten meer hebt. Zo houden we corona samen onder controle.

Hygiëneregels

We vragen iedereen om de bekende hygiëneregels te blijven volgen:

 • Was vaak je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Zorg voor frisse lucht in huis of op de voorziening

Boostervaccinatie

Kwetsbare cliënten komen in aanmerking voor een tweede boostervaccinatie (3 maanden na hun laatste prik). Het gaat om cliënten van 70 jaar en ouder, volwassenen met downsyndroom en volwassenen met een ernstige immuunstoornis. De boosterprik is vrijwillig.

 • Kwetsbare cliënten die via Amarant in de wijk wonen ontvangen hiervoor een uitnodiging vanuit de GGD.
 • Kwetsbare cliënten die zelfstandig wonen of bij hun ouders wonen, ontvangen hiervoor een uitnodiging vanuit de GGD.
 • Kwetsbare cliënten die wonen op onze centrumlocaties worden benaderd en gevaccineerd door onze eigen medische dienst.
 • Jeugdige kwetsbare cliënten van 12 t/m 17 jaar hebben de mogelijkheid om een boosterprik te halen als zij dat willen. Zij krijgen hiervoor geen uitnodiging maar kunnen hier zelf een afspraak voor maken bij de GGD.

Meer weten?

Heb je vragen over het coronavirus? Bespreek ze met de begeleider of bekijk alle informatiefolders voor cliënten.

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Coronavirus stelt ons dagelijks voor nieuwe dilemma’s”

  Hoe bescherm je de gezondheid van cliënten en medewerkers in tijden van corona? Bart Kuijpers is AVG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten) bij Amarant. Dagelijks staat hij voor nieuwe dilemma’s. “Samen vinden we de antwoorden.”

  Lees het verhaal van Bart
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Besmet met corona; twee collega’s, twee verhalen

  Ook collega’s zijn de afgelopen maanden getroffen door het coronavirus. De een harder dan de ander. Begeleider Angelique van Zanten werd in maart ziek en is pas nu weer voorzichtig bezig terug in het werkritme te komen.

  Lees het verhaal van Angelique en Wouter