Bij Amarant hebben we verschillende zorg-, wijk- en kinderboerderijen. Een mooi voorbeeld hiervan is Wijkboerderij Rugdijk. Op deze wijkboerderij lopen veel dieren rond die niet alleen doordeweeks maar ook in het weekend verzorgd moeten worden. Deze hulp krijgt Wijkboerderij Rugdijk van vrijwilliger Carola. Zij is dierenverzorger, 55 jaar en woonachtig in Tilburg.

Eten geven en verwennen
Vol passie vertelt zij over haar werk als vrijwilliger bij Amarant. “Wat ik het leukste vind aan dit vrijwilligerswerk? Dat is het werken met de dieren, ze eten geven en verwennen. Ik zie dit niet als werk, maar als ontspanning. In de zomer blijf ik altijd eten en dan kan ik lekker ‘bijbuurten’ met de geitjes. In april vorig jaar zijn er namelijk twee jonge geitjes geboren en deze hebben we grootgebracht met de fles. Een prachtige ervaring!”

Lammetjes
“Dit jaar krijgen we kleine lammetjes en daar kijk ik al naar uit. Het geeft mij zo’n fijn gevoel om voor ze te zorgen en ik hoop dat ik dit nog lang mag doen. Gelukkige dieren op de boerderij, maakt ook weer gelukkige cliënten,” aldus Carola.

Dit artikel komt uit personeelsmagazine Spotlight editie maart/april 2020

Carola met een van 'haar' geitjes
Zorgboerderij Rugdijk

Ook leuk om te lezen

Andere ervaringsverhalen

 1. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 2. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

  Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

  Lees het verhaal van Frans en Cees
 3. Rini bakt vrijwillig met plezier!

  Rini (57 jaar) is inmiddels al 9 jaar vrijwilliger bij de Smaakmakers in Goirle. Helaas werd hij, na 31 jaar werken in een bakkerij, afgekeurd. “Thuis zitten was voor mij geen optie meer; de muren kwamen op een gegeven moment op me af.

  Lees het verhaal van Rini