Het dagcentrum biedt dagbesteding aan (jong)volwassen cliënten met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke problematiek. Het Europaplein biedt dagbesteding aan zo’n 35 cliënten.

De groepen

Productiegroep

Voor wie graag arbeidsmatig werk doet. Dit krijgen we geleverd vanuit het centraal magazijn van Amarant. Het werk bestaat uit verschillende handelingen zoals stickers plakken, doosjes vouwen, vullen en tellen.

Servicegroep

Deze groep vericht vooral huishoudelijke taken zoals tafels poetsen, de vaatwasser in- en uitruimen, stofzuigen, was verwerken. Ook wordt er wekelijks een klein hapje bereid voor het gehele dagcentrum.

Creatieve groep

De creatieve groep maakt mooie producten voor de verkoop in ons eigen winkeltje op het dagcentrum of op braderieën. Ook worden hier ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden.

EMB-groep

Voor sommige cliënten is beleving het belangrijkst. De activiteiten die onder andere worden aangeboden zijn BIM, muziek en snoezelen. Onlangs is hier een nieuwe snoezelruimte geplaatst waar de cliënten binnen het dagcentrum gebruik van kunnen maken.

Naast de activiteiten per groep worden er ook dagbesteding brede activiteiten aangeboden zoals FIT (bewegen)/ wandelen, muziek, spelactiviteiten en weekafsluiting. Ook worden de standaard taken/ activiteiten regelmatig afgewisseld met thema gerichte spel- of creatieve activiteiten. Daarnaast kunnen we gebruik maken van onze heerlijke binnentuin of wandelen naar het tegenover gelegen winkelcentrum voor een klein boodschapje.

In principe werkt elke cliënt op een basisgroep maar er is ook een mogelijkheid om bij 2 werkgroepen aan te sluiten.

Dagbesteding Europaplein
Dagbesteding Europaplein

Stel je vraag