Inclusief werkgeverschap

Sociaal ondernemerschap is voor Amarant een kans. Een kans om samen met leveranciers en opdrachtnemers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen. Om voor én met hen te werken aan mogelijkheden met als einddoel een duurzame werkplek. Ilona van Dongen, senior inkoopadviseur: “Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.” Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Social return

Suzanne de Vroe, als senior HR-adviseur erg betrokken bij het onderwerp social return, is blij met de erkenning. “We zijn trots op het werk wat we doen. Amarant is er bewust mee bezig. In alle lagen van de organisatie krijgt het steeds meer aandacht."

Amber Vos- Valkenburg, senior beleidsadviseur: “Met het keurmerk zorgen we voor onze social return on investment (SROI) verantwoording richting gemeentes, we versterken de interne verbinding op dit thema en daarnaast zorgen we dat we onze interne processen doorlopend verbeteren. We mogen heel trots zijn op het resultaat!"

PSO-Prestatieladder

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

De Vroe: “Het is mooi om te zien welke ontwikkeling Amarant hierin heeft doorgemaakt. Van de Aspirant-status gingen we naar Trede 2 en nu dus naar Trede 3.” Tako Kampstra, algemeen directeur van PSO Nederland, feliciteerde de betrokken medewerkers tijdens zijn bezoek aan Tilburg.

Meer weten over de PSO? Kijk dan op www.pso-Nederland.nl.