Tegengaan van eenzaamheid
De aanleiding dat de afvaardigingen een bezoek brachten aan de gemeente, zijn de verdiensten van Jan van de Velde (71). Als bode voor de gemeente en bezorger bij PostNL komt hij vaak bij eenzame mensen, vaak ouderen, over de vloer. Zo nu en dan wordt hem een kop koffie aangeboden en neemt hij de tijd om een praatje te maken. Jan vond dat er iets tegen eenzaamheid moest gebeuren, maakte dat bespreekbaar en werd zelfs uitgenodigd door minister Hugo De Jonge (lees hier meer), die op 4 maart helaas toch niet kon komen.

NS en ProRail, die nauw samenwerken, zien het spoor en het treinstation als ontmoetingsplek. Eén die wat kan betekenen in het tegengaan van eenzaamheid. Op 4 maart ondertekenden zij een intentieverklaring om zich de komende twee jaar in te zetten voor het verminderen van eenzaamheid en sloten zich aan bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

Lunch
Bij dat mooie en officiële tekenmoment past een smakelijke lunch. Een lunch die door Rohan en Kelsey, werkzaam bij Have a Break Rijen, met de grootste zorg en aandacht was bereid. De lunch bestond uit verschillende broodjes, variërend van tonijnsalade en brie tot filet americain en fricandeau. Voor de dorst was er in sinaasappelsap en melk voorzien. Rohan en Kelsey serveerden samen met begeleider Marlène professioneel en vol trots de lunch in de ontvangsthal van het treinstation van Rijen.  

Het totale gezelschap
Rohan
Kelsey
Rohan
De lekkere broodjes
Voor de dorst
Kelsey en Rohan