We zullen beginnen met het voorstellen van de vier dames. Daarbij starten we met Vivian Verheijen. Vivian is 36 jaar en woont in Breda. “Ik heb een dochter van 5 jaar oud. Ik heb pedagogiek en speltherapie gestudeerd. Voor mijn huidige baan heb ik onder andere de IAG opleiding gevolgd. Sinds enkele jaren werk ik als gezinsbehandelaar in het team intensieve ambulante gezinsbehandeling/NAH. Het leuke aan mijn werk vind ik het systematisch werken en psycho-educatie geven (vooral het werken met materialen zoals playmobil, prentenboeken, spellen, etc.) Rouw en verlies is ook een thema dat mijn interesse heeft en in alle gezinnen in meerdere of mindere mate een thema is. Ik geniet van het samenwerken met ons fijne team. Wij denken graag out of the box en zijn als klein team nauw betrokken bij elkaar.”

Gaan we doen!

De volgende van de vier is Youandi van Dongen – Klapwijk. “Ik ben 30 jaar en woon samen met mijn man, dochter, zoon en een heleboel dieren in Teteringen. Ik werk als gezinsbehandelaar met de doelgroep NAH. Om dit werk te mogen doen heb ik verschillende leuke opleidingen gevolgd. Ik ben begonnen met pedagogisch werker, daarna Maatschappelijk werk en Dienstverlening (Jeugd). Vervolgens heb ik binnen Amarant de leergang NAH gevolgd en de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Inmiddels werk ik nu bijna 4 jaar met veel enthousiasme als gezinsbehandelaar. 
Het mooiste van het werk vind ik onze doelgroep. Elk persoon met NAH is anders en dit vraagt ook om een andere aanpak. Deze zoektocht samen met het gezin maakt het werk leuk en uitdagend. Mijn meest gezegde uitspraak in mijn werk is denk ik: “Gaan we doen!”. Ik zie het als een uitdaging om samen met het gezin op zoek te gaan naar alle mogelijkheden die passen bij het gezin en daarbij out of the box te denken. Dat maakt mijn werk leuk!”

Hierna de beurt aan Ellemiek Suijerbuijk. “Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Rucphen. Sinds 2009 ben ik werkzaam binnen Amarant. Ik ben begonnen met een bijbaantje binnen de zaterdagopvang en PGO toen ik de opleiding SPW volgde. Hierna heb ik de studie SPH afgerond en mocht ik ervaring opdoen binnen de PPG als vervanger voor een collega met zwangerschapsverlof. Het werken in de gezinnen vond ik heel tof en opeens wist ik het: dit is wat ik wil doen als ik later groot ben. 
Omdat het een tijdelijke functie was ben ik verder gaan kijken en kon ik starten als gezinsbehandelaar binnen het NAH team. Voor mij een hele nieuwe doelgroep. Ik ben nog altijd heel blij met deze overstap. Ondertussen heb ik de Leergang NAH gevolgd en heb ik de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) met veel plezier afgerond. 
Ieder gezin is uniek en heeft zijn eigen verhaal waardoor ik in ieder gezin word uitgedaagd om mijn kennis, expertise en creativiteit te delen en samen op zoek te gaan naar wat werkt voor het gezin. Het mooiste aan mijn werk is dat er een wisselwerking is: ik breng het gezin iets maar zij geven mij ook levenslessen en bewustwording waar ik iedere keer van leer.”

De laatste van het stel is Myriam Bogers. “Ik ben getrouwd en gelukkig met familie en vrienden. Ik ben dol op mijn beesten en trots en tevreden over mijn werk. Vanaf 2000 werk ik met mensen met NAH. In eerste instantie met volwassenen op een woonvorm, daarna met volwassenen ambulant en vervolgens maakte ik de stap naar gezinnen met kinderen. Het werken met gezinnen geeft me voldoening en plezier. Het versterken van de verbindingen tussen de gezinsleden waarin een ouder of kind hersenletsel heeft, vind ik steeds weer zo’n mooie uitdaging. Om dit werk te kunnen doen heb ik eerst SPH gedaan, daarna PPG en vervolgens de IAG opleiding. Het mooie van gezinsbehandeling is dat het trajecten zijn met een “kop en een staart”. Je bent gemiddeld een jaar bij een gezin waarna je het samen afsluit. Vervolgens mag je weer bij een nieuw gezin starten. Dat er steeds weer gezinnen zijn die ons toelaten, veel met ons delen, open zijn en willen samenwerken vind ik oprecht heel bijzonder.” 
 
Wij zullen jullie o.a. meenemen in hoe een gemiddelde werkweek van ons eruit ziet, met welke methodieken en materialen wij werken, wat wij doen in de thuissituatie bij gezinnen en met wie wij zoal samenwerken. Natuurlijk gaat er ook ruimte zijn voor een stukje interactie met onze “volgers”. Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan vooral in de week van 1 november om meer van ons mooie werk te zien en te weten te komen!