Deze week staat in het teken van de Week tegen Kindermishandeling. Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit in circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Een thema wat wij maar wat belangrijk vinden. Daarom nemen drie van onze medewerkers deze week het stokje over om je meer aandacht te vragen voor dit probleem. 

Het is een complex en hardnekkig probleem

Die drie zijn Lenneke Plompen, Jolanda van het Nederend en Helena Bouman. 

Lenneke  Plompen werkt inmiddels elf jaar bij Amarant. Zij werkt als Consulent Kwaliteit, Veiligheid en Beleid binnen de Divisie Jeugd.
Johland  van het Nederend werkt 31 jaar bij Amarant. Sinds twee jaar in de functie van beleidsadviseur bij de afdeling Kennis, Kwaliteit en Beleid.
De laatste in het rijtje is Helena Bouman. Zij werkt ruim twaalf jaar bij Amarant en is werkzaam als senior bij Ouder-Kind. Drie verschillende medewerkers met heel veel ervaring dus. 

De week van 15 tot en met 21 november is de week tegen de kindermishandeling. Helena, Lenneke en Jolanda vragen in de instagram-take-over aandacht voor dit thema. Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Iedere professional die met kinderen of jongeren werkt ziet of hoort weleens iets dat kan duiden op kindermishandeling. Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt. Deze week delen we in de instragram takeover van Amarant verhalen, informatie en tips.