Gisteren was het Kennisfestival van Amarant met als thema: Samen anders doen. Het Willem II stadion werd geopend voor medewerkers, verwanten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Samen hebben we gesproken over de toekomst van de zorg en hoe we deze kunnen inrichten.

Bestuurder Bas van Oosterhout en CCR lid Marleen van Eijnhoven opende de dag met een boeiend verhaal over de verschillende rollen die je als mens aanneemt. “De zorg voor mijn zoon Thomas hoort bij mij, want ik ben zijn moeder. Daarom kan een organisatie mij niet ‘betrekken’ bij de zorg voor mijn zoon, want ik ben mijn hele leven al betrokken bij deze zorg. Als familie dragen wij dit altijd bij ons,” legde Marleen uit.

Daarna vertelde Corporate Antropoloog Jitske Kramer ons meer over bedrijfsculturen en de kern van een community. “Mensen maken cultuur en cultuur maakt de mens.”  

De rest van de dag stond in het teken van verschillende, inspirerende workshops rondom het thema. Er ontstonden interessante en open gesprekken. Er werd geluisterd, gedeeld en vooral geïnspireerd. Natuurlijk was er ook entertainment. Tijdens de lunch kwam ‘De Bent’, bestaand uit cliënten van Amarant, bekende nummers spelen. We sloten deze mooie dag af met een gezamenlijke borrel.

Hartelijk bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze fantastische dag! We kijken met veel plezier terug en gaan samen met nieuwe kennis de toekomst tegemoet.