De samenwerking tussen Resto van Harte en de Tongerlose Hoef is een bijzondere. Zij werken vanaf de start in Tilburg samen. Eerst alleen op woensdag maar tegenwoordig zowel op woensdag als vrijdag. En daar zijn de bezoekers maar wat blij mee. “We werken samen en proberen op te schalen in inclusie en af te schalen in de zorg. Dit soort samenwerkingen passen daar perfect bij. Beide organisaties zetten professionals in. Maar uiteindelijk gaat het om eigen krachten en participatie van inwoners, burgers en cliënten en minder bureaucratie,” aldus Fons Kappé, Senior Begeleider bij Amarant.

Resto van Harte

Resto Van Harte is ingericht om Tilburgers die in armoede of met een minimum inkomen leven een gezonde maaltijd te kunnen bieden in een gezellige omgeving. Ook richt Resto van Harte zich op Tilburgers die niet zelf kunnen koken vanwege een beperking en graag samen willen eten.

Men eet wat de pot schaft. Er zijn drie verschillende tarieven, afhankelijk of ja als burger bij de Voedselbank zit, lid bent van Quiet of geen van beiden. Een mix van verschillende mensen met allemaal een ander verhaal. Mensen uit de wijk, vrijwilligers en mensen met een beperking.

Bezoekers waren laaiend enthousiast over Resto van Harte. “Ik kom hier iedere woensdag en vrijdag. Je eet gevarieerd, gezond én lekker. En daarnaast heb je nog gezellige buurt. Vereenzamen kun je ook als je werk hebt, zoals ik. Dan zijn dit soort moment ontzettend fijn en waardevol,” aldus één van de bezoekers.