Alle relaties binnen een gezin staan centraal bij systeemonderzoek. Door met elkaar te praten komen we er samen uit. We kijken naar wat samen goed gaat en wat nog verbeterd kan worden om een fijne sfeer in huis te creëren. Want met een fijne sfeer in huis, voelt iedereen zich op zijn plek.

Wat is systeemonderzoek

Onze systeemdeskundigen praten een of twee keer met de gezinsleden. Ook kunnen onze deskundigen gesprekken aangaan met andere mensen die belangrijk zijn voor jullie gezin. Door met elkaar te praten kunnen wij de hele situatie goed begrijpen. Zo kunnen we kijken hoe we de onderlinge sfeer aanpakken. Soms gebruiken we foto’s of tekeningen om zichtbaar te maken wat er aan de hand is. Hierna kijken we hoe we de problemen die in het gezin spelen op gaan lossen. We nemen door welke stappen er genomen moeten worden. Samen zorgen we ervoor dat thuis weer een fijne plek wordt. Een plek waar iedereen met elkaar kan praten en waar problemen samen worden opgelost.

Amarant brengt het gezin samen

Benieuwd wat systeemonderzoek voor jullie gezin kan betekenen? Neem vooral contact met ons op. Wij bespreken graag samen hoe we met systeemonderzoek de onderlinge relaties in het gezin kunnen verbeteren.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team