Alle relaties binnen een gezin staan centraal bij systeemonderzoek. Door met elkaar te praten komen we er samen uit. We kijken naar wat samen goed gaat en wat nog verbeterd kan worden om een fijne sfeer in huis te creëren. Want met een fijne sfeer in huis, voelt iedereen zich op zijn plek.

Wat is systeemonderzoek

Onze systeemdeskundigen praten een of twee keer met de gezinsleden. Ook kunnen onze deskundigen gesprekken aangaan met andere mensen die belangrijk zijn voor jullie gezin. Door met elkaar te praten kunnen wij de hele situatie goed begrijpen. Zo kunnen we kijken hoe we de onderlinge sfeer aanpakken. Soms gebruiken we foto’s of tekeningen om zichtbaar te maken wat er aan de hand is. Hierna kijken we hoe we de problemen die in het gezin spelen op gaan lossen. We nemen door welke stappen er genomen moeten worden. Samen zorgen we ervoor dat thuis weer een fijne plek wordt. Een plek waar iedereen met elkaar kan praten en waar problemen samen worden opgelost.

Amarant brengt het gezin samen

Benieuwd wat systeemonderzoek voor jullie gezin kan betekenen? Neem vooral contact met ons op. Wij bespreken graag samen hoe we met systeemonderzoek de onderlinge relaties in het gezin kunnen verbeteren.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Marcel van Velzen over medezeggenschap bij het Kinderdienstencentrum

  Marcel van Velzen is werkzaam bij Interpolis/Achmea als SAP S&A specialist. Hij is getrouwd met Sofi en samen hebben ze twee kinderen, Linn ('99) en David ('04)

  Lees het verhaal van Marcel
 2. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne