Anderen snappen mijn kind soms niet, maar ik weet ook niet goed hoe ik het moet uitleggen

In deze module leer je wat het hebben van een LVB voor jou en mensen in jouw omgeving betekent en hoe je daar mee om kunt gaan.

Je leert jezelf beter kennen; wat kan jij goed, wat vind jij fijn en waar heb je soms hulp bij nodig. Ook kijken we naar lastige dingen die je misschien tegenkomt door de LVB. Soms lukken sommige dingen minder goed, voel je je onzeker, minder begrepen of boos. Dan is het fijn te weten dat veel hiervan komt door hoe jouw brein werkt. Want wij noemen LVB ook wel een Langzaam Verwerkend Brein.

Ook jouw ouders leren jou en hoe jouw brein werkt beter te begrijpen. Daardoor krijg je meer grip op jouw leven. Door begrip meer grip! Samen kijken jullie positief naar jezelf, naar je kind en de LVB: LVB is oké!

Dit doe je door vooral veel samen aan de slag te gaan, niet alleen praten maar vooral doen. In groepsverband ben je samen met andere jongeren en ouders die ook met LVB te maken hebben aan het leren. Je merkt dat je niet de enige bent!

De module: Dit ben ik start twee keer per jaar; in september en februari in Eindhoven. Je komt voor behandeling naar de locatie en krijgt samen met jouw ouders thuis ondersteuning om het geleerde toe te passen. Zo krijg je persoonlijke coaching op maat en weten we zeker dat jullie er thuis goed mee verder kunnen.

Soms snap ik dingen niet en word ik boos of zeg ik niks

Heb je vragen over de module dan horen wij het graag! Je kunt contact opnemen met ons via telefoonnummer: 088 - 611 53 33

Langzaam verwerkend brein

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Jelle heeft een licht verstandelijke beperking

    Jelle Meijer uit Oosterhout heeft, net als zijn moeder en oma, een licht verstandelijke beperking. Zijn moeder Angeliet herkende het bij haar zoon toen hij op de kleuterschool zat. Daar had Jelle het niet gemakkelijk; hij lag regelmatig overhoop met zijn juf.

    Lees het verhaal van Jelle