Met systeemtherapie verminder je deze klachten of leer je hier beter mee om te gaan. Samen kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar de problemen. Zodat jij en je gezinsleden op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Je krijgt begrip voor elkaar en iedereen kan zich zo individueel ontwikkelen.

Wat houdt de therapie in?

We starten met een onderzoek om inzicht te krijgen in de belangrijkste klachten en problemen waaraan je wilt werken. De systeemtherapeut kijkt samen met je naasten naar de klachten. Hierbij letten ze op de rol van de verschillen in een levensfase, ingrijpende ervaringen, rol van het geslacht en cultuur en de invloed van patronen. De nadruk van de therapie ligt op het herstellen of begrijpelijk maken van de patronen. En op het verbeteren van je communicatie.

Samen pakken we de problemen aan

In de gesprekken met jou en je naasten, zoeken we naar manieren om anders met problemen om te gaan. Denk hierbij aan beeldende middelen, rollenspel, huiswerkopdrachten of spelmateriaal. Daarnaast richten we onze behandelingen op het aanpakken van bijvoorbeeld de band met je ouders, communicatie of de ontwikkeling van het gezin.

De aanpak die bij jou past

Samen met jou kijken we naar welke manier bij jou past om je klachten aan te pakken. We leren jou je klachten de baas te zijn. Heb je nog vragen over systeemtherapie of zou je graag eens de mogelijkheden willen doornemen? Wij staan altijd open voor een gesprek!

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
  2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

    Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

    Lees het verhaal van Anita en Anke
  3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

    De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

    Lees het verhaal van het EVA-team