Maar ook mogen zijn wie je bent. Een vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat jouw kind tot rust komt.

De meeste kinderen wonen thuis bij hun ouders of verzorgers. Maar soms is de situatie thuis erg moeilijk en is er meer hulp nodig. Samen kijken wij wat het beste is voor jouw kind, maar ook voor het gezin. Amarant zorgt voor fijn en veilig wonen, met de juiste begeleiding.

Wat past bij jouw zoon of dochter

De mogelijkheden voor kinderen en jongeren zijn groot bij Amarant. Als het thuis even niet meer gaat, kunnen kinderen bijvoorbeeld een paar dagen bij Amarant komen logeren. Maar soms kan het ook beter zijn om (tijdelijk) bij ons te komen wonen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in een gezinshuis, Er ontstaat een goede basis met structuur en veiligheid. Jouw zoon of dochter verblijft bij Amarant tot het weer beter gaat. Het kind of de jongere kan dan weer naar huis, of op eigen benen staan. Maar het is ook mogelijk om te blijven. Ook na je 18e. 

Deeltijd wonen

Soms is het beter als de zorg wordt verdeeld. Jouw kindje blijft bij ons als jij de zorg tijdelijk niet kan geven. Of je op niemand kan terugvallen. Voor de rest van de tijd is jouw zoon of dochter gewoon thuis. Als dit niet de juiste oplossing is, hebben we ook nog een andere mogelijkheid. In Tilburg en Rijsbergen hebben we woningen voor kinderen met een beperking. We bieden begeleiding aan kinderen die overdag naar school of naar een kinderdienstencentrum gaan. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan eens met ons praten. Naast een fijne plek om te wonen, hebben we ook veel aandacht voor bijvoorbeeld behandelingen, gezinsondersteuning en leren en werken. Samen benutten we de mogelijkheden die er zijn.

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team