Door anders te leren denken, ga je je ook anders gedragen. Wij leren jou positief te denken. Kortom: de manier waarop we denken over onszelf en anderen, heeft invloed op hoe we ons voelen en gedragen. Door hierover  samen in gesprek te gaan kunnen psychische klachten verminderen of verdwijnen.

Werkwijze therapie

Bij cognitieve gedragstherapie gaan we samen in gesprek. We doen oefeningen zoals rollenspelen, maar je krijgt bijvoorbeeld ook huiswerk mee. De therapeut heeft veel kennis van gedragsproblematiek en houdt rekening met wat jij wel en niet kan. Alles gaat volgens een stappenplan, zoals samen is besproken.

Veel gedachten komen onbewust in je op. Dat is helemaal niet erg. Dat heeft iedereen. Maar als deze gedachten lang in je hoofd blijven zitten of leiden tot gevoelens: verdriet of boosheid bijvoorbeeld, kan dat heel vervelend zijn. Samen zorgen we ervoor dat deze gedachten worden omgezet in ‘helpende gedachten’.

Meer over behandeling

Bij een behandeling gaan we uit van jouw hulpvraag. Wij bieden de best passende zorg. Bij het starten van de behandeling werken we eerst aan het vertrouwen. Dat vertrouwen is belangrijk om zo de behandeling in te gaan. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat familie, begeleiders en andere behandelaars nauw worden betrokken.

Wil je meer uitleg of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 2. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team
 3. Thomas van der Rijken, fysiotherapeut

  De fysiotherapeut helpt cliënten die moeite hebben met bewegen of met hun houding. Een van de fysiotherapeuten van Amarant is Thomas van der Rijken. Hij helpt cliënten met uiteenlopende achtergronden van hun klachten af.

  Lees het verhaal van Thomas