Samen komen we verder

Amarant gelooft in samenwerken. Daarom zoeken we ook voor onderzoek en ontwikkeling goede partners op waarmee we de zorg stapje voor stapje beter maken.

Onderzoek voor betere zorg

Om vragen uit de praktijk te kunnen beantwoorden, voert de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) onderzoek uit. Zij delen nieuwe kennis waardoor wij een beter inzicht krijgen in hoe we onze zorg beter kunnen aanpakken. De kennis wordt gebruikt in het onderwijs, in de begeleiding van zorgprofessionals en in het leven van mensen met een beperking.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over hoe wij jou en onszelf helpen ontwikkelen? Heb je nog vragen over wat wij doen op het gebied van kennis en opleiding? Neem dan contact met ons op! Wij beantwoorden graag al jouw vragen.

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

    Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

    Lees het verhaal van Frans en Cees
  2. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud