Psychomotorische therapie
Soms is het lastig om je eigen gedachten onder controle te houden. Dit kan heel erg vervelend zijn. Het kan je tegenwerken in het dagelijks leven. Thuis maar ook op school.
Misschien ook wel bij familie of vrienden. Bij Amarant zetten wij hier psychomotorische therapie (PMT) voor in en krijg je de controle zoveel als mogelijk weer terug.
Wat is psychomotorische therapie?
Deze vorm van therapie helpt jou om gedragsproblemen te verminderen. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat je bewust wordt van jouw eigen lijf. Jouw lichaam geeft namelijk signalen af. PMT is altijd in actieve vorm. Tijdens deze therapiesessies staat de ervaring en beleving hiervan centraal. Maar ook de manier waarop we over onszelf denken, heeft invloed op onze gedachten en de manier waarop we ons gedragen. Jij gaat gedachten en gevoelens herkennen en dit leidt tot positieve veranderingen.
Werkwijze therapie
Bij psychomotorische therapie gaan we we niet alleen in gesprek. PMT is vooral een actieve vorm van therapie. Door actief bezig te zijn leer je de signalen van je lichaam kennen. We doen oefeningen zoals rollenspelen, maar je krijgt bijvoorbeeld ook huiswerk mee. De therapeut heeft veel kennis van gedragsproblematiek en houdt rekening met wat jij wel en niet kan. Alles gaat volgens een stappenplan, zoals samen is besproken.
Meer over behandeling
Bij een behandeling gaan we uit van jouw hulpvraag. Wij zorgen ervoor dat we passende zorg bieden en samen een behandelplan opstellen. Het is belangrijk dat we eerst een vertrouwensband opbouwen. Therapie volgen kan namelijk heel persoonlijk zijn. Daarom willen wij ervoor zorgen dat jij je fijn voelt bij ons. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat familie, begeleiders en andere behandelaars nauw worden betrokken.
Wil je meer uitleg of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
Ervaringen bij Amarant
Ervaringsverhalen
-
Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld
Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.
Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud -
Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden
Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.
Lees het verhaal van Anita en Anke -
Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit
De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.
Lees het verhaal van het EVA-team
Blijf op de hoogte van Amarant
Nieuws
Dit is er te doen bij Amarant