Jobs@Work

Waar

Spoorzone Tilburg

Wat wil jij doen?

Hier volg je een leer/werk traject. Je werkt hier in een groepje onder begeleiding. Je komt hier werken omdat je arbeidsvaardigheden wilt leren of om je te oriënteren op verschillende werkgebieden. De vorderingen van je leerproces in kaart gebracht door het maken van een portfolio. Als je voldoende arbeidsvaardigheden hebt ontwikkeld en weet waar je interresses liggen kun je zelfstandig werkervaring opdoen bij een bedrijf in de omgeving van de Spoorzone Tilburg. Er is altijd een begeleider in de buurt waar je op terug kunt vallen.

De activiteiten: werken in een seviceteam in de omgeving van de Spoorzone Tilburg

In de periode dat je hier werkt, ga je samen met de je begeleiding, je ouders en je netwerk kijken naar:

  1. Je sterke kanten maar ook naar de punten waarop je ondersteuning nodig hebt. Hierover maken we duidelijke afspraken  en leggen die vast in jou persoonlijk plan
  2. Het werk dat jouw interesse heeft. Samen kijken we naar de verschillende mogelijkheden en helpen we jouw met de juiste keuze te maken die past bij je interesses en capaciteiten 
  3. Het ontwikkelen van je arbeidsvaardigheden om mee te kunnen doen in  de samenleving en je zelfstandigheid te vergroten

Na een periode van ongeveer 6 maanden kijk je samen met de begeleiding naar je vorderingen en wat de vervolgmogelijkheden kunnen zijn voor jou, zowel binnen als buiten Amarant. Binnen het traject  draait het niet alleen om werk maar ook naar een goede balans tussen wonen werken en vrije tijd. Samen met je woonbegeleider en je netwerk kijk je ook hoe je zo zelfstandig deel kunt nemen aan de maatschappij.

Voor wie?

Het traject is bedoeld voor jongeren en volwassenen zonder afgeronde beroepsopleiding/ startkwalificatie  of met een leer of ontwikkelingsachterstand die graag willen leren werken maar waarvoor een betaalde baan nog een stap te ver is. Voor iedereen zoeken we naar perspektief om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Wat bieden wij?

Wij bieden maatwerk voor jongeren en volwassenen met complexe zorgvragen. In dialoog met de deelnemer bieden we intergrale,  intensieve, en als het nodig is gedragsregulerende  ondersteuning /behandeling. We werken hiervoor samen met partners zoals Opmaat brabant, BZW en Fact teams.

Meer informatie

Voor informatie over de voorziening of plaatsing neem je contact op met het Klantenbureau van Amarant: (088) 611 99 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon